Bailando: зрителите предпочетоха Красимир Каракачанов с Рада

10 декември 2010 | 22:29 Дачев
14-годишната Рада Рачева и нейното голямо деветчленно семейство спечели благотворителното предаване Bailando на Нова телевизия. Рада пя заедно с Красимир Каракачанов, за да може семейство Рачеви да запазят ипотекирания си дом. С гласовете си зрителите избраха да дадат шанс за нормален живот на голямото българско семейство, което зависеше от успеха на каузата.
Нова телевизия ще подкрепи мечтата на победителя. Всички участници ще получат и средствата, преведени по техните титулярни сметки, открити специално за предаването.

В драматичния и емоционален финал, четири двойки се бориха за вота на зрителите, които в три кръга трябваше да решат коя кауза заслужава да спечели благотворителното предаване.
В последната вечер на шоуто, журито застана на сцената заедно с мечтателите-финалисти, за да подкрепи четирите двойки стигнали до края. Зрителите видяха уникален ромски танц на Нешка Робева заедно с Мая Бежанска и Ники Ефтимов, който събираше средства за частно училище работещо с деца страдащи от аутизъм. С кратък рецитал Татяна Лолова пожела успех на мечтаещия за образование Венци Миланов и Нели Рангелова.  Йорданка Христова се включи в изпълнението на Рада и Краси, докато под звуците на „Джули” и Васил Найденов, танцуваха Росица Караджова и Христо Калоферов. Десет минути преди края на предаването, новинарят и нечуващата Роси предусещаха вкуса на победата. Във финалния кръг обаче техният танц не успя да впечатли толкова зрителите, а Рада и Краси събраха най-много гласове. 

За три месеца в риалити формата участваха 24 мечтателски дуета с известни личности, за да сбъднат своя съкровенна мечта. Още със самото начало на благотворителното предаване 17-годишната Евгения Терзиева бе първата, която сбъдна мечтата си и върна усмивката на сестра си – Теди, обезобразена при катастрофа. Известният специалист по пластична хирургия д-р Николай Георгиев пое напълно безвъзмездно лечението на малкото момиче, с което нейната сестра Евгения се превърна в първия победител на шоуто.

Няколко участници по пътя към своята кауза спечелиха незаменима подкрепа за нея. Дидо от Д2 и Богдана Митова получиха като дарение терен за строителство на арт-селище за деца с увреждане от общината в Павел Баня.
Депутатката Калина Крумова и Александър Бонев от Варна, които събираха средства за откриване на център за стволови клетки, също получиха подкрепа от община Плевен и сграда за своята кауза.
Младата майка от Нови Искър - Мира Мохамед танцуваше в предаването, за лечението на своята дъщеря страдаща от детска церебрална парализа. Тя заедно с Дидо Мачев получиха подкрепа от център “Biohellenic”, които извлекоха в Атина стволови клетки от малката Александра, за да бъде скоро оперирана.
Зрителите на Bailando събраха и 40 хиляди лева по време на специалното предаване за лечението на покойния вече актьор Андрей Баташов. Негови приятели и семейството му, чрез трибуната на предаването, призоваха зрителите да помогнат за неговото лечение.

Дори без да са станали победители, Bailando популяризира голяма част от каузите на своите участници. Много добронамерени българи, не потърсили публичност, се свързаха с предаването и помогнаха на мечтателите чрез средствата, с които разполагат.

В журито на Bailando видяхме едни от най-признатите и любими артисти, изпълнители и професионалисти в България – Татяна Лолова, Йорданка Христова, Нешка Робева, Васил Найденов. Титулярни водещи на шоуто бяха актьорите Стефания Колева и Георги  Мамалев. Маги Желязкова и Христо Калоферов също се изявиха като гост-водещи през първите месеци в Bailando.

На сцената благотворителното предаване гостуваха много известни танцови и музикални формации, певци и изпълнители, сред които Harlem Gospel Choir, китайската формация „My Dream”, Morandi, NeshkaArt, победителката от VIP Dance - Райна, отдалите се на солова кариера Миро и Галя, Маша Илиева, Азис и много други.



ИЗБРАНО