С ”Професия турист” ще разгледаме Румъния

1 април 2010 | 11:28 Дачев
Този път "Професия турист" ще ви заведе в нашата северна съседка - Румъния. Първо ще преминем през Дунава, след което ще се отправим към столицата - Букурещ. Там екипът ще разгледа замъка на Чаушеско - втори по големина след Пентагона, умаленото копие на триумфалната арка в Париж и природо-научният музей в града. Въпреки, че музей звучи скучно, този си заслужава да се посети.
Нашата разходка ще продължи към Брашов. В немската гимназия в града е учил Васил Априлов, а Петър Берон издава своя „Рибен буквар” тук.

След това ще се отправим към едно много интересно и малко страшно място, свързано с много легенди и наричано Замъкът на Дракула. Според любопитна информация, този имот е на второ място сред най-скъпите в света.
За завършек на нашето приключение ще ви заведем на още едно приказно място - двореца Пелеш. В него са живели две кралски семейства, едното от които е кралица Мария и Фердинад. Палатът е несравним с предишния, невероятно красив и луксозен, един шанс да се докоснете до живота на кралското семейство.

"Професия турист" се излъчва по ТВ "М САТ" в събота от 12:30 ч., понеделник от 10:30 ч. и в четвъртък от 17:10 ч., както и по варненската ТВ "Черно море" в неделя и понеделник.


ИЗБРАНО