Новинарски хъс в Pro.bg

15 февруари 2010 | 16:30 Дачев

Нови проекти на новинарите от 15 февруари
От този уикенд, 20 февруари, PRO.BG стартира "Новините" от 08:00 до 10:00 ч. всяка събота и неделя. Водещи са младите и чаровник Вяра Деянова и Денислав Борисов, а прогнозата за времето ще бъде представяна от Яна Чинкова – Мис Пловдив 2009.
От понеделник, 15 февруари, "Новините" на PRO.BG започват да излъчват повече от пет часа дневно новини. Телевизията прави две промени – удължаване на "Новините" в 7:00 с още един час и включване на нова емисия по обяд.

Всяка делнична сутрин Яна Грудева и Георги Любенов ще бъдат със зрителите вече с един час повече – от 07:00 до 10:00. Допълнителният час ще бъде изпълнен отново с актуалните събития за деня, преки включвания от горещите точки, с още интересни гости от света на културата, медиите и светския живот. Във времето между 9 и 10 ще бъдат включени още спорт, прогноза за времето, хороскоп и специална рубрика „Време за теб”, която ще дава полезни съвети за здраве и красота и ще разказва за най-новите козметични процедури и модни тенденции. 
Водещата Гергана Кънчева ще представя обедните новини в 13 ч. през седмицата. Концепцията на новата емисия включва както всичко най-важно, станало през деня до момента, така и случващите се в момента и предстоящите събития, живи включвания от София и страната, любопитни новини от света, полезна информация, време и спорт.

След като на 20 октомври 2008 г. стъпиха на телевизионния пазар, "Новините" на Pro.bg продължават да разширяват продукцията и екипа си, предлагайки различен поглед към интересните за аудиторията теми под мотото "Спектакълът на живота продължава!"
"Новините" - всеки делничен ден, сутрин от 07:00 до 10:00, на обяд от 13:00 ч., следобед от 17:00 ч., централна мисия от 18:45 ч. и късни новини в 21:45 ч.

Събота и неделя - от 08:00 до 10:00 ч. и централна емисия от 18:45 ч. Това е единствената двучасова новинарска емисия в този часови пояс в телевизионния ефир в момента. Двата часа всяка събота и неделя ще бъдат изпълнени с информация, актуални събития, светски гости, интересни теми за красота, здраве, известни личности, любопитни неща от цял свят, туризъм и практични идеи – всичко, което интересува зрителите през почивните дни.
Какви са резултатите от спортните събития и какво предстои през уикенда, първи ще могат да научат феновете от спортните емисии с водещи Илиян Енев и Деян Веселинов. Ще бъде представена и синоптична прогноза и хороскоп.

Вяра Деянова е с богат опит в медиите, от втори курс работи като журналист - като репортер, редактор и водещ в Дарик радио, била е водещ и продуцент на централна емисия новини в телевизия. Била е и сценарист. Владее английски, испански и полски. В PRO.BG е от юли 2009 и вече успя да интервюира Лех Валенса по повод 20 годишнината от промените през 1989.
Носител е на големия приз за европейски медийни награди EuroMedia – Erasmus, за продукцията “Шест месеца от живота” през 2007 г., която проследява първите шест месеца от членството на България в Европейския съюз. Колекционира биографиите на известни личности и ходи на кино като луда, както казва самата тя.

Денислав Борисов има интересно образование - средно икономическо, бакалавър по журналистика и магистър по PR. Той също работи по специалността си от втори курс - бил е репортер и водещ, а в PRO.BG поема криминалния ресор като репортер. От малък мечтае да води новини, а за телевизията смята, че е най-лесният и приятен начин човек да научи нещо. Играе волейбол всеки вторник. Не обича да ходи на море, предпочита да обикаля планините.

Синоптичната прогноза в "Новините в 8" през уикенда ще бъде представена от Яна Чинкова.  Тя е най-новото лице в синоптичния екип на Pro.bg. Млада и много чаровна, Яна бе избрана за водеща на времето, след като се пребори с много известни и неизвестни хубавици. Бивша лекоатлетка и модел, Мис Пловдив 2009, Яна не пуши, не ходи по чалга заведения и работи упорито, за да бъде на екран.



ИЗБРАНО