Разследвания по Crime + Investigation

27 март 2023 | 12:00 Дачев
"Убийство за вечеря: Гибелта на Дейвид Джаксън" - на 24 април, понеделник, 23.00 ч. (2 епизода)
 
На вечерта на Свети Валентин през 2021 година частно празненство по случай рожден ден в спящ крайбрежен английски град завършва с кърваво убийство. 
 
Аудиозаписи от обаждането до спешна помощ и видеозаписи от полицейски боди камери на последвалия арест са излъчени по целия свят по време на съдебния процес по-късно през годината.
66-годишната Пени Джаксън, пенсионирана счетоводителка, е убила с много остър нож съпруга си Дейвид Джаксън, бивш офицер от армията. Хладнокръвно го е намушкала три пъти, след което спокойно се е обадила на спешна помощ, докато той е лежал, кървейки до смърт, на пода в кухнята.
 
С разтърсващи интервюта със сестрата на Дейвид Джаксън и с отчуждения му брат в този документален филм се разкриват мрачните и тревожни тайни, които стоят зад това на пръв поглед необяснимо и жестоко убийство.
 
"Несъвършено убийство" - от 25 април, всеки вторник, 23.00 ч.
(13 епизода)
 
Съвършеното убийство е като симфоничен оркестър – ако един инструмент не е настроен правилно, целият ансамбъл звучи съмнително неточно. Месеци на планиране, пресмятане и манипулиране на набелязаната жертва могат да се провалят заради един пренебрегнат детайл.
 
"Несъвършено убийство" проследява онези случаи, които са изглеждали твърде безпроблемни, за да бъдат истина, онези внимателно планирани схеми, които е трябвало да гарантират свободата на убийците, въпреки че са извършили най-ужасните престъпления, но в крайна сметка са се провалили заради една малка подробност или непредвидено събитие.


ИЗБРАНО