Финал на сериала „Вина“ по БНТ1

21 март 2023 | 13:05 Дачев
Четвъртък, 21:00 ч.
Последната чаша „Мавруд“ очаква зрителите на обществената телевизия в дългоочакваната развръзка
 
Сериалът „Вина“ през изминалите 11 седмици е сред водещите програми в ефира на обществената телевизия. Напрежението и емоциите около бъдещето на винарната ще достигнат своята връхна точка в последния епизод – този четвъртък, 23 март, от 21:00 ч. по БНТ1
 
Режисьор и креативен продуцент на 12-серийната драма е Виктор Божинов, който заедно със сценаристите Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова майсторски преплита героите в сложни взаимоотношения, като превръщат борбата им за винарската изба в житейски смисъл. Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор по монтажа е Нина Алтърпърмакова, композитор – Петър Дундаков, винен консултант – Вили Гълъбова, оператори – Калоян Божинов и Георги Гвоздев.
 
В главните роли блестят имената на актьорите Михаил Билалов, Силвия Лулчева, Владимир Зомбори, Кристина Верославова, Герасим Георгиев-Геро, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Роберт Янакиев, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и други, като всеки един от тях, със своя безспорен талант и индивидуален почерк, обогатява дълбочината на сюжета.
 
Сериалът допринася за запознаването на зрителите с очарованието, но и с предизвикателствата пред винената индустрия в България, разкривайки красотата и спокойствието на Мелник и Сандански, плодородието на необятните мелнишки лозя, като всеки един епизод носи името на различен сорт вино.
 
Всички епизоди на сериала „Вина“ може да гледате някъде тук: youtube.com/@BNT1/videos


ИЗБРАНО