Каналите на Warner Bros. Discovery през февруари

7 февруари 2023 | 10:34 Дачев
Каналите на HBO и Discovery са под шапката на компанията Warner Bros. Discovery и това дава възможност на зрителя да избира от най-доброто, интересното и пиперливото измежду жанровото разнообразие на телевизионните канали HBO, Cinemax, Discovery, TLC, HGTV, Investigation Discovery (ID), Food Network, Eurosport и други. 
 
Ето подборка на интересни акценти през февруари 2023 г.
 
HBO
 
Сред неделните премиери са "Хари Хафт" ("The Survivor") с Бен Фостър и "Бадем и морско конче" ("The Almond and the Seahorse") с Ребъл Уилсън. 
- Хари Хафт (12 февруари от 21:00 часа) е биографичен драматичен филм от 2021 г., режисиран от Бари Левинсън, по сценарий на Джъстин Джуел Гилмър. Бен Фостър играе ролята на Хари Хафт, оцелял в реалния живот в концентрационния лагер Аушвиц, където е принуден боксира с други затворници, за да оцелее. 
- Бадем и морско конче е с премиера на 19 февруари от 21:00 часа и в него Ребъл Уилсън влиза в първата си драматична роля. Тя е археолог, чийто съпруг получава мозъчна травма, което я кара да започне афера… с жена – в ролята гледаме актрисата Шарлот Генсбур.
 
Съботните премиери от 21:00 часа включват романтичната комедия "Селест и Джеси, завинаги" ("Celeste & Jesse Forever", 2012 - на 11 февруари) с Рашида Джоунс и Анди Самбърг, в която те са двойка най-добри приятели, изправящи се пред предизвикателствата на срещите с нови хора, след приключилия им с развод брак.
 
Можем да гледаме отново и "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" (18 февруари) и "Джуманджи: Следващо ниво" (25 февруари).
 
В петъците ще гледаме "Т2 Трейнспотинг" (10 февруари от 22:00 часа) и германската драма "Гората мълчи" ("Schweigend steht der Wald", 2022 - на 17 февруари от 23:00 часа), който разплита историята около убийство, случило се преди 20 години.
- "Добрият баща: Историята на Мартин Маккнийл" ("The Good Father: The Martin MacNeill Story" - на 17 февруари от 23:30), разказва за едно почти съвършено убийство… Сензационният трилър по действителен случай екранизира историята на Мартин Макнийл – уважаван лекар и стожер на своята общност, който се оказва психопат, убил жена си, за да прикрие любовна афера. Престъплението е разкрито с упорството на собствените му деца и най-вече на дъщеря му Алексис, която разкрива истината благодарение на медицинското си образование. 
- Уил Феръл и Джон Райли са звездите в комедията "Доведени братя" от 2008 г. (24 февруари от 22:00), в която 40-годишните нехранимайковци заживяват под един покрив, след сватбата на родителите си.
 
В отредените за документалистика четвъртъци ще се излъчат двата епизода на "Джони срещу Амбър" (9 и 16 февруари) и първи епизод на "Джони срещу Амбър: Процесът" ("Johnny vs Amber: The U.S. Trial") на 23 февруари. Поредицата, посветена на звездната ексдвойка, ще може да се гледа на посочените дати от 22:30 часа.
 
Епизоди от футболната криминална поредица "11 изстрела" ще се излъчват от 23:30 часа на 9, 16 и 23 февруари.
 
CINEMAX
 
Премиерите включват забележителния трилър на Дейвид Финчър "Не казвай сбогом" (19 февруари от 21:00 часа) с Розамунд Пайк и Бен Афлек, последван от фентъзи хорър драмата на Гор Върбински "Лек за живот" ("A Cure for Wellness", 2016 - на 26 февруари от 21:00 часа). Ще гледаме и Дженифър Хъдсън като Арита Франклин в биографичния филм "Респект" (12 февруари от 21:00 часа).
 
DISCOVERY
 
Каналът ни пренася в света на популярната науката и забавлението. Акцентите на месеца са "Злато в Берингово море" сезон 11, чиито нови епизоди идват на 14 февруари с първата си част "Злато в Берингово море: Империята отвръща на удара", в която империите на златотърсачите се срещат в епичната битка.
 
Премиерата на шести сезон на "Търсачи на опали" ще бъде на 17 февруари от 21:00 часа, а нови епизоди ще бъдат достъпни всеки петък. 
 
За любителите на научната фантастика, този месец фокусът е върху извънземните и Голямата стъпка. В "Извънземно нашествие: Долината Хъдсън" водешият Бен Хансен и НЛО експерти разследват повишаването на извънземна активност в долината Хъдсън в Ню Йорк. "Голямата стъпка: Търсенето продължава" е с премиера на 26 февруари от 22:00 часа, а в него екипът на предаването се събира, за да проучи куп доказателства от имот в югоизточната част на Охайо.
 
Предстоят нови епизоди на "Мръсна работа", "Треска за злато" и трети сезон на "Ед Стафърд: Първият човек в джунглата", чийто втори епизод излезе на 6 февруари. 
 
TLC
 
Любимият на повечето дами телевизионен канал този месец се фокусира върху любовта. Премиера за февруари е пиперливото и със заявка да ни скандализира, чисто ново шоу "Имението на зрелите жени" ("MILF Manor"), което ще можем да гледаме от от 14 февруари. В това риалити участват необвързани жени на възраст над 40, които ще проверят дали ще запалят искрицата на любовта с мъжете, които влизат в предаването – 20-годишни необвързани мъже. Форматът е заснет в красиво имение в Мексико. Шоуто предизвиква участниците дали ще могат да докажат, че възрастта е само число, а любовта може да бъде открита на неочаквани места.
 
Сред продължаващите поредици по TLC, които заемат място в съдържанието и времето на жадните за забавления дами, са новите епизоди от текущите сезони на "Хеликоптер за спешна помощ" от 10 февруари; "90 дни до сватбата: Великобритания" от 22 февруари, както и нов сезон на "Кажете ДА на булчинската рокля" от 5 февруари от 22:00 часа.
 
Food Network
 
XI сезон на "Сладкарски шампионат за деца" ("Kids Baking Championship") стартира на 3 февруари в 19:05 часа, като всеки петък ще се излъчва нов епизод. В него 12 млади сладкари се състезават в Шампионата по сладкарство за деца, а водещите и жури Валери Бертинели и Дъф Голдман ги превеждат през серия от вкусни предизвикателства. 
 
"Тройната заплаха на Боби", в която поредица главният готвач Джонатан Сойер се бори за живота си срещу титаните на Боби Флей, започва на 20 февруари и нов епизод ще е достъпен всеки следващ понеделник от 19:05 часа.
 
HGTV
 
Ако обичате да ремонтирате из вкъщи или просто да гледате как експертите показват как да направите нещо по правилния начин ще можете да се вдъхновите в HDTV. Този месец "Фантастичните ремонти" сезон 4, продължава с нови епизоди от 8 февруари. Водещите на шоуто ще реновират исторически къщи за потенциални купувачи и ще продължат да удивляват зрителите с фантастичните промени, които правят върху старите къщи. 
 
С нови епизоди се завръщат "Ремонти в нашия град" сезон 6 от 21.02. и "Кристина в провинцията", който проследява смелото ново начало за Кристина, която се установява в Тенеси със семейството си и развива дизайнерския си бизнес на изток от крайбрежието на Калифорния - премиера на 23.02. от 22:00 часа.