„Дворецът“ - минисериал на HBO с Кейт Уинслет и Хю Грант

2 февруари 2023 | 18:56 Дачев
HBO пусна първи кадър от новия си оригинален сериал „Дворецът“ ("The Palace"). Главната роля в минисериала е поверена на носителката на "Оскар" Кейт Уинслет. Режисьори са Стивън Фриърс и Джесика Хобс (сериала "The Crown"). 
 
Сюжетът проследява в рамките на една година живота на обитателите му – представители на съвременен европейски режим, който върви към своя постепенен крах.
 
Снимките на сериала се случват в момента, като екипът е в Австрия, а по-късно ще продължи да снима във Великобритания. Обявеният актьорски състав включва още Матиас Схунартс, Гийом Галиен, Андреа Райзбъроу, Марта Плимптън и Хю Грант.
 
Уил Трейси е сценарист и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти заедно с него са Уинслет, Фриърс, Франк Рич и Трейси Сиуърд. Джесика Хобс е съизпълнителен продуцент; съсценаристи са Сет Рейс, Джули Уайнър, Джен Спира, Гари Щайнгарт и Сара ДеЛап.
 
Проектът на HBO e подкрепен от FISAplus, мярка за финансиране на Федералното министерство на труда и икономиката, управлявана от Austria Wirtschaftsservice GmbH.
FISAplus поддържа международни филмови и сериални продукции и международни копродукции за кино, телевизия и стрийминг, както и австрийски телевизионни и стрийминг продукции.

* * * * * * *
 
Докато чакаме приключването на снимките и обявяването на премиерната дата на „Дворецът“, можем да гледаме Кейт Уинслет в минисериалите „Мер от Ийсттаун“ (2021) и „Милдред Пиърс“ ("Mildred Pierce", 2011) и да я слушаме като разказвач в осми епизод от документалната поредица „Свят на покой“ ("A World of Calm", 2020), а  Хю Грант - в „Отмяната“, „Англичанинът, за когото хълмът стана планина“, „Един много английски скандал“ и като оригиналния глас на капитана на пиратите в анимационния филм „Пирати! Банда неудачници“ - всички налични в стрийминг платформата HBO Max у нас.


ИЗБРАНО