Фентъзи забавления и трилър вечери по AMC

18 август 2022 | 13:22 Дачев
AMC през август 2022: Фентъзи забавления във „Филм на седмицата“, всяка петъчна вечер

На 5 август мина хитовата приключенска фентъзи комедия „Завръщане в бъдещето“ (САЩ, 1985) на режисьора Робърт Земекис с продцуент Стивън Спилърг, а фентъзи забавление, режисирано от същия режисьор и продуцирано от същия продуцент мина на 12  – „Завръщане в бъдещето II“ (САЩ, 1989).
 
На 19 август в 21.10 ч. можете да гледате „Завръщане в бъдещето III“ (САЩ, 1990) -  грандиозен финал на една от най-обичаните поредици в историята на киното. 
Сагата за пътуване във времето, изпълнена с хумор, динамика и романтика, отново е дело на тандема Робърт Земекис като режисьор, и Стивън Спилбърг в ролята на продуцент. 
 
Заседнал в 1955 година, Марти трябва да премине в малък каубойски град в 1985 г., за да спаси Док Браун от преждевременна смърт. Той оцелява след индианско нападение и среща с недружелюбните жители на града и открива, че Док Браун работи като ковач. Но след като докторът се увлича по очарователната Клара Кейтън, всичко остава в ръцете на Марти и само от него зависи да се измъкнат от Дивия запад и да се върнат обратно в бъдещето… 
 
Майкъл Джей Фокс и Кристофър Лойд заедно с Мери Стийнбъргън се събират за вълнуващия край на популярната трилогия.
 
На 26 август в 21.25 ч. можете да се позабавлявате с фентъзи комедията на режисьора Айвън Райтман „Еволюция“ (САЩ, 2001). 
Падането на метеор на Земята предизвиква невероятен хаос, защото заедно с него идват и извънземни форми на живот, които придават нов смисъл на израза “оцеляват най-силните”...
 
С участието на Дейвид Духовни, Джулиан Мур, Дан Акройд, Орландо Джоунс, Шон Уилям Скот, Тед Ливайн, Майкъл Чапман  и др.
 
* * * * * * *
 
За феновете на трилъра:
 
Криминалният трилър „Опасен съсед“ (САЩ, 2008) е на 23 август в 23.00 ч. 
Младото семейство Матсън (Патрик Уилсън и Кери Уошингтън) се нанасят в прекрасен нов дом с изглед към красиво езеро. В живота им обаче скоро се намесва съсед, който не одобрява връзките между хора от различни раси. Враждебният полицай Ейбъл Търнър (Самюъл Джаксън) започва все повече да тормози младоженците и агресивното му вмешателство в личния им живот принуждава семейство Матсън да отвърне на удара… 
 
На 24 август в 21.00 ч. не пропускайте „Деветата порта“ (САЩ, 1999) – мистериозен хорър/трилър на режисьора Роман Полански по романа на Артуро Перес-Реверте „El club Dumas“. 
Главната роля на антикварния търговец на книги Дийн Корсо се изпълнява от Джони Деп. Корсо е нает от известен библиофил Борис Болкан (Франк Лангела), за да установи автентичността на ръкописа от 17 век „Деветте порти на кралството на сенките“…
 
Шон Патрик Фланъри, Норман Рийдъс, Уилем Дефо и Дейвид Дела Роко ще приковат вниманието ви на 25 август в 23.00 ч. в „Светците от Бундок“ ("The Boondock Saints", САЩ/Канада, 1999). 
Филмът е режисьорски дебют на Трой Дъфи, който е и сценарист на този криминален трилър, белязан от вълната на абсурда през 1990-те.
 
На 29 август в 23.00 ч. Харисън Форд и Брад Пит в ролите на нюйоркско ченге и член на ИРА се изправят един срещу друг в хитовия екшън-трилър на Алън Пакула „Жив дявол“ (1997).
Разказва се завладяващата история на двама мъже, оказали се от двете страни на закона на фона на епични исторически събития.


ИЗБРАНО