Нов формат за имитации: ”Звездите в нас” от септември 2022

16 август 2022 | 12:14 Дачев
От септември по NOVA, 90 участници ще се впуснат в най-новото музикално телевизионно приключение - „Звездите в нас“. 
 
Бил е проведен кастинг, съобщават днес от медията, като желаещите да станат част от шоуто са били над 3 000. Вече са избрани и 90 претенденти, които ще имитират своите идоли и ще влязат в надпреварата. Участниците ще са разделени в 30 отбора, а на финала най-успешният имитатор ще си тръгне с награда от 50 000 лева.
 
Продуцент на „Звездите в нас“ е Магърдич Халваджиян (Global Films), а предаването е по лиценз на един от най-новите британски музикални формати – “Starstruck”. Първият сезон на шоуто стартира по ITV в началото на тази година. След успеха му, предстои премиера на предаването и в още няколко държави по цял свят. 
 
„Глобал филмс” продуцираше досега друго шоу за имитации - музикалното риалити "Като две капки вода", което се задържа на екран 10 сезона между март 2013 г. и май 2022 г.
 
* * * * * * *
 
Ако в Капките участници бяха музикални, актьорски и други звезди, то в новото шоу участва всеки над 18 години, който показва имитация на любимата си звезда без задължителна физическа прилика с нея. Няма ограничения за стил, жанр или епоха. Задачата на всеки участник е да имитира само един-единствен изпълнител за една вечер, като преди това се подготвя за кратко от професионални вокални специалисти, гримьори, фризьори и модни стилисти.
 
* * * * * * *
 
Охранители, служители в магазини за дрехи, инфлуенсъри, татуисти, артисти, фризьори, работници в хранително-вкусовата промишленост и професионални певци са само част от професиите на желаещите да излязат на сцената на „Звездите в нас“. Големият интерес към предаването включва хора от цялата страна, както и такива, които живеят извън границите на България, а възрастта на явилите се на кастинга за шоуто е от 18 до над 60 години.
 
Зрителите на NOVA ще могат да проследят превъплъщенията на всички участници, а звездите, които ще бъдат имитирани от всеки отбор, са изключително интересни и разнородни. Екипът обещава много български звезди, световни знаменитости от музикалния бранш, носители на наградите „Грами“ и „Оскар“. 
 
Всяка седмица 5 отбора ще представят 5 звездни образа и ще се изправят в имитаторска битка един срещу друг, но само най-добрите ще продължат към следващия етап на музикалното предизвикателство.