Френски криминален хит: „Престъпления и растения“ - bTV Lady

9 август 2022 | 12:13 Дачев
Необичайни криминални случаи в "Crimes et botanique" - премиерно от тази събота
 
С един от най-популярните френски минисериали ще изненада зрителите семейният канал bTV Lady. Криминалният хит „Престъпления и растения“ ("Crimes et botanique", 2014) ще направи премиерата си на български тв екран тази събота, 13 август от 22:00 ч. 
 
Четирите епизода ще излъчат всяка поредна събота и обещават вълнуващи крими вечери за цялото семейство пред екрана.
 
* * * * * * *
 
Историята:
 
Маржолен Нобур и Лор Жорден са се специализирали в създаването и поддържането на зелени площи и градини и са много търсени в своята сфера на дейност. Но тези две озеленителки, наближаващи петдесетте, едната от които бивша жандармеристка, а другата – изследователка по растителна ботаника, не се задоволяват единствено с градинарството.
 
Тяхното непогрешимо чувство за наблюдение, съчетано с доста болезнено любопитство, често ги кара да се опитват да разрешат определени смущаващи инциденти, които се случват в техния регион – подозрително самоубийство, необичайна смърт или необяснимо изчезване.
 
* * * * * * *
 
Главните роли в новата поредица са поверени на обичаните френски актриси Ани Грегорио (в ролята на Маржолен) и Елиз Тиелрой (в ролята на Фабиан).
 
„Престъпления и растения“ е един от най-високо оценяваните минисериали от френската тв критика. Зрителите неколкократно го избират за любима криминална поредица, а през 2015 г. е отличен за телевизионна продукция с най-иновативен сюжет (за първия епизод - "Fleurs de sang" / „Кървави цветя“).


ИЗБРАНО