Нов и най-дълъг сезон на ”Мърдок” по Epic Drama

9 август 2022 | 09:59 Дачев
Сезон 15 на „Криминалните случаи на Мърдок“ ще дебютира по Epic Drama на 22 август, 21:15 часа.
 
Най-новият сезон на международноизвестната детективска поредица съдържа 24 епизода, което е прецедент!
Ще разберем какво се случва в личния и професионалния живот на вече добре познатите герои - детектив Уилям Мърдок, д-р Джулия Огдън и инспектор Томас Бракенрийд, докато те се опитват да разрешат най-заплетените престъпления на Торонто – от сериозни през исторически достоверни до комични и необикновени.

Вижте видео (30 сек., озвучено на български език)
 
Всичко започва с детектив Мърдок, който пътува до Монреал и търси да намери и защити сина си Хари от бандата „Черната ръка". Синът на Бракенрийд пък избягва от затвора и се укрива след убийство в Кингстън Пен, а Крабтрий се оказва в компрометираща ситуация, докато се опитва да спаси Ефи от похитителите.
 
Вайълет Харт проучва интересен начин да се справи с не толкова новия си съпруг, а Уотс - който все още е забъркан в незаконна връзка - се натъква на съвсем нова мистерия с убийство. 
 
Сезонът ще включва също специални епизоди, в които действието се случва съответно на Коледа и на Хелоуин, ще покаже завръщането на любими герои като Пърсивал Джайлс и Терънс Майърс и ще проследи исторически събития като основаването на Националната асоциация за подпомагане на прогреса на цветнокожото население.
 
Сред другите случаи в Криминалните случаи на Мърдок“ са ситуация със заплаха за живота на Д-р Зигмунд Фройд, когато той и негови колеги, включително Карл Юнг, посещават Торонто за лекция. На Хулоин агресивен клоун тормози млади влюбени, а убийството на политически карикатурист на официална церемония може да се окаже, че е свързано с професионална завист сред журналистите и нови строителни проекти в града. 
 
* * * * * * *
 
Поредицата по книгите на Морийн Дженингс, която се гледа в над 100 страни, дебютира на 20 януари 2008 г. по канадски ТВ канал и така отпразнува 14 години в ефир тази година. Сериалът до момента има 15 сезона и 229 излъчени епизода.
 
Според актьора Яник Бисон – в ролята на детектив Уилям Мърдок, тайната на сериала е в това, че е успешна смесица от интриги, загадки, романтика, наука, откачени изобретения и спорадични появи на исторически фигури. Макар и понякога да засягат тежки теми, обаче, напрежението задължително бива разсеяно с комични моменти.
 
За всеки сезон Яник открива по нещо, което наистина харесва – дори и да е само чифт панталони – и носи само него, дори у дома! Това "влудява" семейството му, но не успяват да го убедят да ползва по-разнообразен гардероб.
 
Преди сериала има създадени три ТВ филма за този персонаж. Интересен детайл е, че актрисата Хелене Джой, която вече е известна по цял свят като д-р Джулия Огдън в сериала, играе убиеца в третия ТВ филм - The Murdoch Mysteries: Under the Dragon's Tail (2005).