Ивайло Везенков - нов водещ на bTV Новините

24 юни 2022 | 10:27 Дачев
Денислав Борисов се разделя с медията и поема по нов професионален път
 
Един от най-разпознаваемите журналисти и опитен старши репортер в нюзрума - Ивайло Везенков, е новото лице на bTV Новините. Заедно с Виктория Готева той ще се редува при представянето на актуалните събития в сутрешните и обедните новинарски емисии.
 
Ивайло Везенков e сред най-харесваните и подготвени репортери на bTV Новините и има солиден опит в отразяването на политически, социални и културни теми. Журналистическата му кариера започва в радио „Витоша“, където работи като новинар, а през 2007 открива и страстта към телевизията. Работил е и като редактор в Радио Свободна Европа и телевизия BiT. Опитът, който трупа в PRO.BG и TV7 и го отвежда до bTV през 2011 г. 
 
Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и журналистика в Аризонския държавен университет, където е стипендиант по програмата Fullbright. Специализирал е в американските телевизии CNN и KPNX. 
 
Везенков изготвя материали на политическа, социална и култура тематика. Той ще се редува с красивата и усмихната Виктория Готева, която прекрачва прага на нюзрума на bTV като стажант през 2016 г. Година по-късно се присъединява като репортер към екипа на „Тази сутрин“, а през пролетта на 2019 г., след кастинг, става водеща на сутрешните и обедни новини по bTV.
 
* * * * * * *
 
Считано от 1 юли, дългогодишният репортер и водещ на "bTV Новините" Денислав Борисов се разделя с медията по взаимно съгласие и ще поеме по нов професионален път. 
 
„От името на bTV Новините благодаря на Денислав за отличната му работа през годините“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group. „Уважаваме неговото решение да смени професионалната сфера и му пожелаваме още много успехи”, допълва Хекимян.
 
Денислав също е стартирал като стажант в bTV, а от 2015 г. започва да води bTV Новините като един от основните водещи на сутрешните и обедни емисии. Бил е водещ на специални студиа и актуални предавания. Последния му материал за bTV може да гледате на 25 юни, събота от 19:30 ч. - в “bTV Репортерите” той ще разкаже зa кафето като култура, начин на живот, мода и какви са различните му приложения.