Яник Шуман като император в ”Сиси”

27 декември 2021 | 12:35 Дачев
На 26 декември 2021 по Epic Drama дебютира минисериалът „Сиси“ - пищна, пленителна, но и съвременна продукция за момичето, което става императрица на Хабсбургската империя и се превръща в легенда. Безгрижната тийнейджърка се влюбва лудо в могъщ и желан мъж, император Франц Йосиф, в чийто образ се превъплъщава германският актьор Яник Шуман (Jannik Schümann, род. 1992 г.)
 
Освен с участието си в множество сериали, Шуман играе в кинопродукции като "Monster Hunter: Филмът" (2020) и "Потапяне" (2017). От миналата година е в сериозна връзка с приятеля си, учител по йога Феликс Крук.

Ето какво казва актьорът за предизвикателството да влезеш в униформата на император Франц Йосиф, персонаж с голяма политическа роля - човек с потиснати емоции, прикрити зад образа на стриктния и жесток владетел на Австро-унгарската империя:
 
„Най-голямото предизвикателство, със сигурност бе да уцеля точния баланс между твърдост и мекота. Чрез Сиси, Франц научава какво значи да обичаш. Иначе за него сексът е просто отдушник, реакция. Но сега изведнъж до себе си има млада жена, която жадува да бъде докосвана с нежност и за която сексът има емоционален заряд, а не само физически. За Франц това е нещо ново, с която трябва да свикне.
 
Физическата подготовка за ролята бе изцяло различно предизвикателство. Трябваше да тренирам доста различни неща и да се придържам към стриктен хранителен режим. Снимачният период бе дълъг и понякога ми беше трудно. 
 
За снимките на бойните сцени всички трябваше да се подготвим здраво. Незабравимо преживяване бе да стоим на това място и да „играем на война“. Наоколо имаше стотици статисти в бой, „горящи“ коне, експлозии и, разбира се, сложна хореография.
 
Освен фитнеса, другото много важно нещо е концентрацията. 
Ако направиш погрешна стъпка или си обърнеш главата в неправилния момент, всичко може да приключи доста зле. Трябваше да си имаме безумно доверие.
 
Най-забележителното бе, че всъщност вечер, като лежах със затворени очи, все още не можех да си извадя бойната картина от главата по цели нощи! Въпреки факта, че бях „просто актьор“ на снимачната площадка. Не искам да си помислям как са се чувствали истинските войници при реалната заплаха за живота им...“


ИЗБРАНО