Световните серии по покер в Европа (WSOPE) - по Ринг

16 март 2008 | 22:33 Дачев
Телевизия Ринг започва излъчването на Световните Серии по Покер в Европа (World Series of Poker Europe - WSOPE). За пръв път битката за гривната и Световната титла се провежда на чужда земя. Арена на борбата е Лондон, залогът – близо 10 милиона лири, а победителят ще си тръгне от Емпайър Казино на Лестър Скуеър със 1,000,000 лири по-богат. Гривната, титлата на световен шампион и сумата очакват новия си собственик. Дали това ще е някое от познатите вече лица – Гус Хансен, Дойл Брънсън или Патрик Антониъс? Може би някое ново лице или отдавна познато име от интернет поколението – само времето ще покаже.

Картите са вече във въздуха за 352-мата участници, сред които бивши световни шампиони, нови имена, както и стари, но добре познати на феновете на този спорт, физиономии. Тук са носителят на 11 гривни Фил Хелмут, непредсказуемият датчанин Гус Хансен, местни звезди като Дейв „ДевилФиш” Улиът, Анет Обрестад от Норвегия, известна с огромните си успехи в Интернет покера, както и над 300 други участници, професионалисти и аматьори от целия свят, всички устремени към една цел – титлата на първия Световен Шампион по Покер в Европа, гривната, славата и не на последно място – един чудесен милион лири стерлинги, който върви заедно с тях!

Останете с нас през следващите осем седмици, за да разберем кой има нужното търпение, подготовка и нерви, за да бъде коронован като новия Крал на покера в Европа. Някои от разиграванията, които ще видите в решителните моменти на турнира, спокойно могат да бъдат наречени феноменални.

Осемте серии от турнира ще бъдат коментирани от Георги Гърчев и Георги Попвасилев.


ИЗБРАНО