Рецепти за Коледа с Джейми, Найджъл Слейтър, Реймон и Рик

30 ноември 2021 | 16:58 Дачев
 24 kitchen през декември 2021 г.:
 
Лесни рецепти за Коледа с Джейми
Премиера: 13 декември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.
 
Джейми ни кани да се присъединим към него и семейството му в Есекс, докато се подготвят за една малко по-различна Коледа тази година! Може да изглежда, че плановете се променят всеки ден, но Джейми е измислил няколко креативни и полезни рецепти, които ще ни помогнат да приготвим невероятна храна, каквито и да са обстоятелствата тази Коледа.
 
Може да не успеем всички да седнем около масата заедно, както обикновено, но това не означава, че не можем да споделяме разкошна празнична храна! От адаптивни идеи за печено пуешко и пълнени бутчета, през вкусни гарнитури, предложения за оползотворяване на остатъците и неустоим десерт „Коледно пънче“, има много поводи за вълнение. Дори и да не можем да се съберем всички заедно, със сигурност всички се нуждаем от празник, така че нека да прегърнем празничния сезон и да продължим да готвим.
 
Джейми: Заедно на Коледа
Премиера: 27 декември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.
 
Тази поредица е чудесно ръководство за събиране на хората заедно по Коледа, с вкусна и достъпна храна.
 
В два апетитни епизода Джейми ще ни покани в кухнята си, докато споделя празнично меню, съдържащо коктейли, хапки, подноси с блюда и впечатляващ десерт, както и чудесна алтернатива на традиционното печено за Коледа, включваща всички празнични елементи! Тази поредица е най-доброто ръководство за празненства без стрес, с множество лесни за приготвяне идеи, което означава, че можете да удивите приятелите и семейството си, без да се налага да се застоявате в кухнята, докато всички останали се веселят!
 
Тези коледни менюта, които без угризения носят в същността си наслада за небцето,  ще обединят цяла гама от свежи идеи. Така че, независимо дали каните 4 или 24 души на парти или просто е ваш ред да бъдете домакин на коледната вечеря, Джейми ще ви преведе през събитията стъпка по стъпка и ще направи зрелищните ястия лесно постижими.
 
Коледното пиршество на Реймънд Бланк
Премиера: 23 декември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.
 
365 вечерни ястия, 52 неделни обяда, само 1 коледна вечеря.
 
Най-известният френски готвач във Великобритания, Реймънд Бланк (Реймон Блан), ще ви помогне да създадете разкошно френско коледно меню от предястия, основни ястия, десерти и великолепно коледно руло. За целта той търси най-добрите морски дарове от Корнуол, пенливо вино, което да не отстъпва на френското шампанско, и издирва кестени за своето изкусително пюре.
 
В кухнята Реймънд дава ясни напътствия за създаване на коледна вечеря, която никога няма да забравите. Той ще сподели професионални тайни за планирането на менюто, а с малко помощ от синовете си, Реймънд дори ще разкрие някои френски и някои семейни традиции.
 
Това е празничният дух на Коледа, но със звезди Мишлен на върха!
 
Как да готвим добре с Реймънд Бланк
Премиера: 30 декември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.
 
Реймънд Бланк вярва, че за да станеш добър готвач, трябва да овладееш основните техники. Той се усъвършенства и стига до нивото на готвач със звезди Мишлен самостоятелно. Но преди това е трябвало да се научи какво се случва с храната, когато я приготвяме по различни начини. Щом веднъж сте научили какви са процесите при печене, пържене, поширане и т.н., тогава можете да готвите всичко. След четиридесет години на проби и грешки, Реймънд иска да сподели какво е научил.
 
Всяка седмица той използва различна техника и показва пет вкусни ястия с нея.
 
Рецептите варират от прости до амбициозни, а Реймънд представя всичко по своя достъпен, топъл, неподражаем начин.
 
Вкусове от Скандинавия
Премиера: 17 декември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.
 
Хранителната революция е в Скандинавия! Този път кулинарното изследване на Адам го отвежда на север. Той се потапя в местната култура, история и кухня на мястото, определяно като може би най-чистата, най-здравословната и най-щастливата част на света, за да изследва идеята за Новата скандинавска хранителна революция и ефекта, който тя има върху региона, а вероятно и върху нашето бъдеще.
 
„Винаги съм бил очарован и съм проявявал любопитство към Скандинавия. Когато бях дете, за мен това беше онази заснежена приказна земя на крале и кралици от другия край на света, сякаш излязла от приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Дори като възрастен е трудно човек да избяга от влиянието, което Скандинавия има върху живота ни. Къщите ни са пълни със скандинавски мебели, купуваме качествена скандинавска мода и четем скандинавски романи. 
 
Но едва когато пристигнах на това място за първи път преди няколко години, се влюбих в храната. Храната в Скандинавия смесва традиционния уют със съвременна елегантност, която е колкото социално движение, толкова и стил на готвене. Новата скандинавска кухня оказва огромно влияние върху съвременната храна.“, споделя Адам.
 
Коледа по испански с Рик Стайн 
Премиера: 7 декември 2021 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 14:00 ч.
 
Рик Стайн вярва, че никой не празнува Коледа с по-голям стил от испанците, при които празненствата продължават повече от две седмици, а ястията, които приготвят, са вкусни алтернативи на обичайната коледна храна. След като е видял как неговите испански приятели се подготвят за специалния повод в домовете си както в Испания, така и в Обединеното кралство, Рик готви за специално коледно парти в Лондон, за да сподели рецептите, които са го вдъхновили най-много и отдават чест на испанската любов към празненствата. Сред гостите са двама от близките му приятели, които, заедно с Рик, готвят любими семейни рецепти. Част от празненството е и испанският посланик. Това е един различен коледен празник: миди с хамон Серано и шери Олоросо; пълнени патладжани с агнешко с мавритански подправки; пиле с шафран и кедрови ядки и портокалов крем карамел.
 
Храната, която обичаме с Ейнсли, сезон 1
Премиера: 19 декември 2021 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всяка събота и неделя от 14:00 ч.
 
Никога не е имало по-добър момент да преоткриете радостта от готвенето. А в „Храната, която обичаме с Ейнсли“ един от най-добрите британски телевизионни готвачи и неговите известни приятели сервират най-любимите си ястия за всички времена с доза хумор и забавление. Редица специални гости, включително изпълнители, музиканти и готвачи, се присъединяват към Ейнсли в неговата кухня или готвят от тяхната собствена, за да споделят магия, да съживят духа на пътeшестването и да създадат възхитителни нови спомени за ценителите на кулинарията. От отдавна изгубени ретро рецепти и любими класическа деликатеси до изкусителни хапки за следобеден чай и разнообразни ястия от световна кухня, това е майсторски клас по вкусно готвене.
 
Лесни коледни рецепти с Найджъл Слейтър
Премиера: 4 декември 2021 г. от 16:00 ч.
Излъчване: Всяка събота от 16:00 ч.
 
Найджъл Слейтър представя носталгично празненство на обичани коледни ястия от миналото и настоящето. От предястие от лаврак до пиршество с печена патица и ослепителен традиционен английски десерт, Найджъл демонстрира как специални ястия могат да бъдат приготвени много лесно, особено когато посрещаме семейството си и приятели по Коледа. Найджъл приготвя и няколко сгряващи рецепти за зимата, вдъхновени от собствените му празнични спомени, и предлага нов апетитен прочит на коледното ястие, което баща му приготвя веднъж в годината. Той ще поднесе и свежа и пъстра зимна салата, вдъхновена от празничното плато със сирена на семейство Слейтър. И накрая, вечеря от еленско месо в шотландски замък ще даде подобаващ завършек на празненствата и ще даде на Найджъл чудесен повод да създаде нов коктейл за тост за Коледа и Нова година.

12 коледни вкуса с Найджъл Слейтър
Премиера: 5 декември 2021 г. от 16:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 16:00 ч.
 
Найджъл Слейтър споделя любимите си празнични лакомства, които превръщат Коледа в едно наистина апетитно време от годината. Той дава съвети как да приготвим трапеза за много гости, както и предложения за някои неустоими изкушения, с които да се настроим за предстоящите празници. Освен че предприема кулинарно пътуване до Норвегия и търси много специално коледно дърво, Найджъл споделя рецепти за изкусни основни ястия, сладки изкушения и луксозни рецепти с неоползотворена храна и всичко това с вкусове и аромати, които ни носят духа на сезона.
 


ИЗБРАНО