Призрачна неделя по канал Da Vinci за Хелоуин

25 октомври 2021 | 13:07 Дачев
Идва най-страховитият ден в годината – време е за призраци, чудовища и нощни създания! Da Vinci ни предлага една призрачна неделя на 31 октомври – Хелоуин, от 13.50 до 19.00 ч.
 
Първо получете най-добрите съвети за чудовищно парти. В „Матилда и бандата на Рамзи“ посетете студио за специални ефекти заедно с Матилда и останалите, за да изпробватте ужасяващ грим. След това вижте как Матилда приготвя чудовищно меню с плашещи храни – глави на гоблини и кървави сладкиши, а татко Гордън Рамзи изпълнява страховити номера… 
 
Научете също как да създавате своя собствена украса за Хелоуин и как да си направите приятел-прилеп с „Прекрасни творения“. 
 
Позволете на учения у вас да се развихри и гледайте как Стив Спанглър прави науката страшна в „Изследователи: Направи си сам наука“. Той демонстрира как всеки ден може да е страховит – изпълнен със страшни номера и магически ефекти на базата на науката. Показва как да направим парти със зомбита, с пушещи смразяващи кръвта напитки, свръхестествени балони и изкуствена храна.
 
Ако търсите призрачни истории, не забравяйте да последвате Сиеста З в нейните приключения. Тя сънува призрака сър Саймън Кентървил, който е притеснен от новите собственици на неговия замък, които не се страхуват от призраци! След това Сиеста се опитва да помогне на вампира Дракула да се справи с любовните си премеждия, но специалистът по вампири д-р Ван Хелсинг се намесва в плановете им…
 
Не пропускайте и хелоуинските преживелици на Адисън. Тя и Тес изработват лабиринт с духове за Хелоуин, но нещата се объркват напълно, когато се оказва, че в него наистина има плашещо присъствие и този факт ужасява и гони клиентите им. После, когато новата радиоуправляемата кола на Кевин, започва да се държи като непослушно дете, той решава, че тя е обсебена от дух и моли Адисън за помощ… 
 
Вижте и ужасяващите страховити моменти в „Ужасна история“ и в специалното страшното издание на предаването. Научете са как да правите къщички за прилепи с водещата на „Да поговорим за наука“. Запознайте се и със света на призрачните образи в предаването „За ума“ - то ще ви разкрие какво представляват те, като ви покаже някои странни снимки, а тогава ще решите дали да се доверите на очите си!
 
Хелоуин по Da Vinci никога не е бил толкова страховит... - на 31 октомври след 13:50 часа можем да видим: 
 
13:50 Сиеста З – „Кентървилският призрак“ от Оскар Уайлд
14:00 Сиеста З – „Дракула“ от Брам Стокър
14:15 Електричество със Сморф – История с дух
14:25 Адисън – Мистериозните духове на Хелоуин
14:35 Адисън – Мистериозното мазно чудовище
14:45 Адисън – Мистерията на обсебения карт
15:00 Пълен боклук – Чудовищен праг и Банкси
15:30 Изследователи: Направи си сам наука – Страховита наука
15:55 Уголемена наука – Падащи тикви
16:20 Да поговорим за наука – Къщички за прилепи
16:40 Прекрасни творения – Сладък прилеп
16:50 Да поговорим за наука – Огромни видеостени
17:10 Матилда и бандата на Рамзи – Чудовищното парти
17:30 Ужасна история – Безскрупулни владетели
18:00 Ужасна история – Смъртоносни династии
18:30 Ужасна история – Ужасна история – страшно издание

* * * * * * *

Ето и акцентите на канала за следващия месец - ноември 2021 г.:

Детски предавания
 
"Знаете ли, че..." - нов сезон от 15 ноември, от понеделник до петък, 10:00 ч. 
 
Изследвайте света наоколо и открийте как работят нещата. Разберете как действат триизмерните принтери, каква е ползата от къщите, как се прави въжена линия и още много други любопитни неща! 
Водещата Мади Моут дава задълбочен поглед върху това как са направени нещата – от ежедневните предмети у дома, та чак до непознатото.
 
Специален акцент на месеца:
Световен ден на науката - сряда, 10 ноември, от 08:00 до 17:25 ч.
 
Канал Da Vinci, който помага да учите, докато се забавлявате, отбелязва Световния ден на науката на 10 ноември със специална програмна селекция за всеки, който обича науката, и за всеки, който иска да стане учен.
 
Сутринта от 8.00 до 12.00 ч. най-младите изобретатели могат да се забавляват с приключенията на Фикситата, които използват уменията си, за да ремонтират мобилни телефони и роботи, и с новите премеждия на Адисън, която разгадава научни мистерии в квартала си. А ако най-голямата им страст е Космосът, роботът Кит от „Космикс“ ще им разкаже историята за пътешествията си през Галактиката.
От 12.00 ч. се подгответе да празнувате с главозамайващи опити и научни открития! Научете се как да владеете законите на притеглянето и триенето с Фил от „Уголемена наука“ и правете най-поразяващите домашни опити със Стив от „Изследователи: Направи си сам наука“!
 
Очаквайте още „Научна експлозия“, „Математическа експлозия“, „Да поговорим за наука“ и много други вълнуващи предавания, посветени на науката.
 
Продължаващи детски предавания
 
"Въпросите на Мили" - нови епизоди, всеки ден от 09:45 ч.
 
"Доки" - нови епизоди, всяка събота от 10:00 ч.
 
"Фиксита" - нови епизоди, всеки ден от 09:00 ч.
 
"Сутрин рано с Da Vinci" - всеки ден от 07:00 ч.
 
Избрани игри за месеца:
 
Атомна лудост (мозъчен стимулатор) - открий и унищожи епруветките на Шели, скрити в периодичната таблица на тази експлозивна игра
 
Космическа одисея (мозъчен стимулатор) - сложи астронавтския си шлем си и полети из Вселената, като изпиташ знанията си за Космоса
 
Подреди числата – нова оригинална продукция на Da Vinci Kids: подреди числата, за да накараш робота да танцува
 
Подреди корабите – нова оригинална продукция на Da Vinci Kids: можеш ли да подредиш корабите правилно.


ИЗБРАНО