Сериали по Bulgaria On AIR в 20:30 ч. след седмица

15 октомври 2021 | 13:15 Дачев
Два премиерни сериала, базирани на реални истории от миналото за тайнствени събития и мистериозни престъпления, случили се при необичайни и озадачаващи обстоятелства, е подготвила Bulgaria ON AIR за зрителите си от следващия петък, 22 октомври. 
 
Вълнуващата драматична поредица от свръхсекретни разследвания на специалните части на САЩ „Проект „Синя книга“ се завръща с нов, още по-впечатляващ и обгърнат в мистерия премиерен за България втори сезон. 
От 22 октомври в 20:30 часа, д-р Алън Хайнек и неговият партньор в изпълнението на поверените им свръхсекретни мисии - капитан Майкъл Куин, ще потопят зрителите в дълбоките бездни на едни от най-известните мистериозни случаи, свързани с неидентифицирани летящи обекти.
 
Базиран върху реален свръхсекретен проект на Военновъздушните сили на САЩ, при който командосите разследват НЛО и свързаните с тях феномени, вторият сезон на хитовия сериал представя впечатляващи случаи от действителната синя книга на проекта. Всеки епизод в сериала разгръща нова мистериозна загадка, която съчетава в себе си действителни исторически събития и конспиративни теории. Един от тях е случаят „Розуел” от малко градче, разположено в американския щат Ню Мексико, който и днес продължава да е обект на множество конспиративни теории. 
 
Най-разпространената версия за мистериозното събитие е, че през лятото на далечната 1947г. след голяма гръмотевична буря местен фермер открива мистериозни останки в своята ферма, за които се смята, че може би са останки от разбит летящ диск. Не малко са и теориите, свързани с идентичността на екипажа, най-често описвани като човекоподобни създания, идващи от друга планета. Друг от тях е Зона 51 - една от най-тайнствените и мистериозни територии в САЩ, за която се говори, че е магнит за паранормални събития, свързани с неидентифицирани летящи обекти и земя на чужди цивилизации. 
 
Освен през делничните вечери, от 24 октомври мистерията ще завладее ефира на Bulgaria ON AIR и през уикенда, когато от 20:30 часа премиерно за телевизията ще стартира английският сериал „Мис Скарлет и херцогът“. 
Драматичната поредица е изпълнена с много загадки, неразгадани случаи и престъпления, чрез които се разкрива тъмната страна на познатите Лондонски улици, в която силата на женската интуиция може да се окаже правилната посока за откриването на светлината. 
 
След смъртта на баща си, амбициозната и непоколебима Елайза Скарлет е готова на всичко, за да успее да стъпи на краката си и да си осигури финансова стабилност в несправедливия мъжки свят. За целта решава да продължи семейния бизнес, като застава начело на частната детективска агенция на покойния си баща, за да се впусне в необятното море от престъпления, обвити в мистерия, и да се превърне в първата жена-детектив във Викторианска Англия. За да успее, мис Скарлет обаче се нуждае от помощник. Така решава да се довери на детектив инспектор Уилям Уелингтън - чаровният, но със зависимости към алкохола, хазарта и жените неин приятел от детството, наричан още „Херцогът“.