Кристалина Георгиева в първия брой на „Говори сега“ по БНТ1

11 септември 2021 | 14:19 Дачев
Днес в 17:00 ч. стартира новият съботно-неделен следобеден блок „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова

Още в първия ефир на двучасовото студио по БНТ1 предаването ще срещне зрителите с ключови фигури от обществения живот, които говорят за важните теми от България и света.
 
Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, говори за рисковете в икономиката и реалната заплаха от огромна инфлация, в ексклузивен разговор с Даниела Кънева за БНТ. 
 
Минути на мълчание 20 години след ужасяващия атентат на 11 септември в САЩ. На живо ще бъде излъчена възпоменателната церемония в памет на жертвите. Успех или провал е битката с тероризма - анализът е на журналистите Петър Волгин и Георги Милков.
 
Първата жена президент на Афганистанския национален филмов център, афганистанската режисьорка Сахра Карими, говори за бягството си от талибаните. 
 
Какво е общото между вируса и политиката и готов ли е да атакува Дондуков 2 – говори проф. Тодор Кантарджиев. 
 
А в рубриката „Шампионска среща“, чаровната Симона Пейчева ще срещне зрителите с една от най-провокативните личности в българския футбол и състезател на някои от големите европейските грандове - Фиорентина, Ювентус, Манчерстър Сити, Парма, Спортинг Лисабон. 
 
Своята емоционална изповед за кариерата и живота си ще направи футболистът Валери Божинов.


ИЗБРАНО