3 март по NOVA: изнесени студиа, чествания, истории, деца

27 февруари 2021 | 12:45 Дачев
 Извънредно издание с най-любопитното от честванията в страната и чужбина ще предложи на зрителите сутрешният блок „Здравей, България“ на 3 март. Водещи в двете изнесени студиа ще бъдат емблематичните лица на телевизията – Николай Дойнов и Христо Калоферов. 
 
Те ще направят зрителите част от честването на 143-тата годишнина от Освобождението на България от връх Шипка и паметника на Незнайния воин в София.
 
Междувременно водещите Виктор Николаев и Лора Инджова ще посрещнат в студиото на „Здравей, България“ редица специални гости - сънародници с кауза. Зрителите ще се запознаят с историите на родолюбиви и успешни българи, избрали да останат в родината с мисия страната ни да бъде по-добро място за живеене, където младите да развиват потенциала си. 
 
В сутрешния блок ще влязат още съвременните герои в бяло – медиците, които се изправят на първа линия в борбата с коварния коронавирус и всеки ден рискуват живота си за общото благо. 
 
Как отбелязват националния празник българи зад граница, разказват родни популярни личности и други наши сънародници.
 
На финала зрителите ще имат възможността да чуят и гледната точка на децата, за да разберат какво означава датата Трети март за тях.