”Мер от Ийсттаун” с Кейт Уинслет от 19 април по HBO

18 февруари 2021 | 10:25 Дачев
Актрисата е и сред продуцентите на сериала
 
Новият оригинален минисериал на HBO „Мер от Ийсттаун“ ("Mare of Easttown", САЩ, 2021) с участието на носителката на Оскар®, Emmy® и Златен глобус® Кейт Уинслет е с премиера на 19 април по HBO. Вижте трейлъра (1:56 мин., субтитри на български език).
 
Поредицата в 7 епизода е създадена от Брад Ингълсби и е режисирана от Крейг Зобел. Уинслет влиза в ролята на детектив Мер Шиън, която разследва убийство в регионален град.
„Мер от Ийсттаун“ е изследване на тъмната страна в една малка общност и автентичен поглед на това как семейните трагедии в миналото могат да определят нашето настояще.
 
Британката Кейт Уинслет споделя за ролята си:
„Не мисля, че имам психическата издръжливост, която се изисква, за да си детектив“ и добавя, че това, което я доближава до героинята й Мер, е важността на семейството. „Героинята ми признава пред себе си, че се е провалила в много области и отчаяно се опитва да поправи тези грешки и да държи всички възможно най-близо до себе си, дори да знае, че на другите понякога не им е лесно да живеят с нея“.
 
Сериалът е завладяваща мистерия тип „кой е убиецът“, а завръзката нарушава баланса в малкото градче Ийсттаун и държи жителите му и зрителите в напрежение. 
Освен Кейт Уинслет, в продукцията участва цяла плеяда от награждавани актьори начело с трикратната носителка на Emmy® Джийн Смарт като Хелън, майката на Мер, и Гай Пиърс като Ричард Райън, местен професор по творческо писане. В сериала участват още: Джулиана Никълсън (в ролята на Лори Рос, най-добрата приятелка на Мер от детството), Ангъри Райс (дъщерята на Мер), Евън Питърс (окръжен детектив Колин Забел, призован да съдейства за разследването); Кейли Спейни (като Ерин Макменамин, изолирана тийнейджърка, живееща с нестабилния си баща Кени Макменамин – изигран от Патрик Мърни). 
 
Дейвид Денман е Франк Шиън, бившият съпруг на Мер; Джон Дъглас Томпсън е Картър – началник на полицейския отдел в Ийсттаун, а Нийл Хъф е отец Дан Хейстингс и братовчед на Мер.
 
„Мер от Ийсттаун“ е HBО-копродукция с wiip, а създател, сценарист и изпълнителен продуцент е Брад Ингълсби. Режисьор и изпълнителен продуцент е Крейг Зобел, като самата Кейт Уинслет също е сред изпълнителните продуценти на сериала. 


ИЗБРАНО