„Пази се от живите мъртви“ сезон 6 - от октомври

5 август 2020 | 11:19 Дачев
Наскоро, на виртуален панел за „Пази се от живите мъртви“ на Comic-Con@Home, AMC обяви датата на предстоящата световна премиера на дългоочаквания сезон 6 на хитовия сериал, както и няколко съпътстващи премиерата новини.
 
В България премиерата на сезон 6 на „Пази се от живите мъртви“ ще бъде на 12-ти октомври в 04:00 ч. (едновременно със световната премиера) с повторение на същата дата в 23:00 ч.
 
Един от основните актьори в сериала – Лени Джеймс - ще направи своя режисьорски дебют в предстоящия сезон, присъединявайки се към колегата си актьор Колман Доминго, който ще режисира третия си епизод в този сезон.
 
Модератор на панела на AMC беше Крис Хардуик (известен от дискусионното предаване на AMC „Говорещите мъртви“), а сред участващите бяха Скот М. Гимпъл, отговарящ да съдържанието на „Живите мъртви“, шоурънърите и изпълнителни продуценти на „Пази се от живите мъртви“ Андрю Чемблис и Иън Голдбърг, както и актьорите, участващи в предстоящия сезон 6 на сериала - Лени Джеймс, Алиша Дебнъм-Кери, Колман Доминго, Даней Гарсия, Карън Дейвид, Джена Елфман и Рубен Блейдс.

* * * * * * *

Междувременно, този август канал AMC ни предлага финал на сезон 5 на "Обадете се на Сол" (6 август, 23 ч.) и интересни заглавия в тематичния цикъл „Филм на седмицата“.
 
Предстои още един сезон след петия сезон, но шестият ще е последен. Създателят Питър Гулд е убедил Винс Гилиган, който почти не е участвал в последните сезони, да се върне и да помогне за развръзката във финалния сезон на сериала. Така че целият екип от създатели и сценаристи започва да набелязва план за развитието на последния сезон на "Обадете се на Сол" и мисълта им е насочена към начина, по който да свържат нещата, като ги синхронизират с "В обувките на сатаната". Защото „Обадете се на Сол“ е предистория на "Breaking Bad", който все пак... не е само предистория.

"Филм на седмицата" е всяка петъчна вечер и предложенията са:
- "Законът на Картър" ("Get Carter", 2000), 7 август в 21:20 ч.;
- „Трите хикса“ (2002), 14 август в 21:00 ч.;
- "Американски бандити" (2001), 21 август в 21:30 ч.;
- „Трусове“ (1990), 18 август в 21:25 ч.
 


ИЗБРАНО