Португалският „Любимката на краля“ тръгва по bTV Lady

29 юни 2020 | 16:05 Дачев
Монахиня повежда борба за кралския престол в новия сериал „Любимката на краля“ ("Madre Paula")
 
Един от най-завладяващите португалски сериали се завърта от 4 юли през уикендите по bTV Lady. Историческият хит ще се излъчва през почивните дни от 23:00 ч. и ще пренесат зрителите в разгара на XVIII век, когато любовта е оръжие, а битката за власт е борба на живот и смърт. 
 
Завладяващата поредица е биографичен разказ за живота на бедната монахиня Паула де Одивелас (1701–1768 г.), чиито амбиции бележат своеобразен прецедент в историческото развитие на Кралство Португалия.
 
* * * * * * *
 
Историята:
 
Паула е млада и красива, но живее бедно. За да се отърве от мизерията, тя е принудена да стане монахиня въпреки непокорния си дух и обичта си към мъжете. Монашеството обаче я обрича на непрестанни конфликти с останалите монахини, които се ползват с по-специални привилегии и я подлагат на непрестанни унижения.
 
Водена от амбицията си, Паула е принудена да използва красотата и женствеността си, за да се освободи от оковите на манастира и да се изкачи до най-високото стъпало на обществената стълбица, към което винаги се е стремяла. Когато отива при краля – Жоао V, той веднага остава запленен от хубостта на младото и наивно момиче и се влюбва от пръв поглед, макар да има дългогодишен брак и деца.
 
Двамата започват тайна афера, а в резултат Паула ражда на Краля извънбрачен син. 
 
Свикнала с изневерите на мъжа си, кралицата - Мария Анна узнава за връзката му с бедната монахиня, но същевременно осъзнава, че този път нещата са различна и синът на Паула е заплаха за плановете й за престола. Тя обединява сили с брата на краля, който се стреми да го измести, и повежда истинска война срещу младото момиче. 
 
Дали скромната монахиня ще поддаде на натиска на властната кралица или ще се бори със зъби и нокти на арената за власт, зрителите ще разберат от 4 юли..
 
* * * * * * *
 
Актьорите:
 
Главната роля в „Любимката на краля“ се изпълнява от новоизгряващата актриса Жоана Рибейро (Joana Ribeiro).
 
„Това бе първата главна роля в кариерата ми и определено бе трамплин за бъдещото ми професионално развитие. Радвам се, че сериалът премина с огромен успех и успя да плени толкова много зрители“, споделя 28-годишната красавица, която в момента оглавява едни от най-мащабните кино и телевизионни продукции в родна Португалия. 
 
Неин екранен партньор е любимецът на зрителите Паоло Пирес (Paulo Pires), който има над 30-годишна актьорска кариера зад гърба си и редица международни признания за играта си на малкия и големия екран.