Варненската телевизия ”Черно море” спря

8 май 2020 | 10:24 Дачев
По информация на зрители, регионалната варненска политематична телевизия "Черно море" е закрита. Сутрешният информационен блок "Утро в нашия град" на 6 май, сряда, е съдържал коментари на сбогуване с аудиторията.

В редакцията на TV.dir.bg също няма програма на телевизията за дните след 6 май. Уеб сайтът chernomore.bg е активен, като вече не работи онлайн излъчването на програмата, а видеата с информационни емисии и рубрики от предавания са от предишни дати.

Наша проверка установи, че статията "Черно море (телевизия)" в уикипедия не отговаря на истината - записаното там, че е "собственост на "Инвестор.БГ" АД, бе опровергано от прес офиса на групата така: "Телевизия „Черно море“ не е част от Investor Media Group."
В рекламната презентация на телевизията от сайта piero97.com е записано, че е част от Медийна група Черно море, в която влизат и медиите вестник “Черно море” (който съществуваше допреди месец) и информационна агенция “Черно море”.

Телевизията стартира през април 2009 г. на мястото на "Варна TV", която от своя страна замени "RD TV". "Черно море" се излъчва ефирно до цифровизацията през 2013 г., откогато остава в кабелно разпространение от мрежата на оператора "M-Sat Cable".

Сред популярните местни продукции на медията останаха сутрешните предавания „Утро в нашия град“, „Минути за култура“ с водещ Кирил Аспарухов, "Детски бряг", "Перспективи" с най-любопитното от близки и далечни страни, както и централната емисия "Новините" от 18:30 ч. с Александър Йорданов, концертите, турнирите по спортни танци, публицистичното "Европейска Варна", кратките рубрики "Непозната история" с интересни факти от историята на Варна, "Подсказано от мрежата", "Щрихи от утрото", "Крайбрежни градове" и др.

В съботно-неделната програма се открояваха предаванията "Да бъдем здрави с д-р Иванов", токшоуто "Клик", правно-образователното "По закон и съвест" с Бранимир Балачев, православното "Амвон". Излъчваха се още сериали, фестивали, продукции на Дойче Веле, продукции на телевизия "Bulgaria ON AIR", народна музика и др.

Засега няма повече нови информации около медийна група "Черно море". Екипът на телевизията е около 60 души.


ИЗБРАНО