От понеделник: ”Питай БНТ” с Нора Шопова и Драгомир Драганов

16 април 2020 | 16:05 Дачев
От 20 април зрителите ще могат да задават своите въпроси и да получават експертни отговори в новото предаване - всеки делничен ден от 19 часа до новините по БНТ1 и БНТ4
 
Новият формат „Питай БНТ“ ще дава отговор и решения на важни за гражданите проблеми. Идеята на екипа е, чрез експертите в студиото, българските зрители да получат полезна информация и отговори на своите въпроси. 
Водещи на предаването  са младата и талантлива Нора Шопова и обаятелният и опитен Драгомир Драганов.
 
„Питай БНТ“ ще бъде предаването на хората, които искат да зададат своите въпроси и не знаят към кого да се обърнат, на тези които имат теми да споделят и на хората, които не спират да търсят отговори“, казва Нора Шопова и допълва: „Питай БНТ“ ще бъде мястото на обикновения човек, а ние ще бъдем гласът му и ще задаваме въпросите на всеки, които иска да попита и да бъде чут. Ние сме тук за да помогнем на всички“.
 
Драго Драганов допълва:
„Питай БНТ“ ще бъде предаването, в което ще звучат единствено верните отговори. „Питай БНТ“ ще бъде предаването, което ще официализира информацията, защото ние сме Обществената медия. Ще бъдем доста сериозен екип, за да защитим тази мисия да сме гласът на хората“.
  . 
Във всяко от предаванията ще се дава думата на различни експерти, медиатори и анализатори, които да предават информация на зрителите по конкретно касаещи ги въпроси и теми, а въпросите ще могат да бъдат зададени във фейсбук и на електронната поща на предаването – pitai@bnt.bg.
 
* * * * * * *
 
Нора Шопова е първата българка, появила се два пъти на корицата на модната библия “Vogue”. Изгрява в телевизионния ефир като водещ на прогноза за времето, но юридическото ѝ образование и постоянната жажда да се развива я водят към търсенето на нови формати. От началото на април е част от екипа на БНТ и е сред авторите на идеята за предаване, обърнато към ежедневието на хората.
 
Тя е на 27 години, завършила е “Право” в УНСС, . В успешната си кариера на модел снима фотосесии за едни от най-големите модни списания – GRAZIA, Harper’s Bazaar, Ellе и др. Последните 8 години ангажиментите ѝ са предимно в САЩ, Западна Европа, Близкия Изток и Източна Азия и работи в най-големите модни столици – Ню Йорк, Париж, Лондон, Токио. Участвала е в кампании за редица големи брандове в целия свят, включително Германия, Мексико, САЩ и Дания.
 
Носител е на наградата “Жена на годината“ на списание „Grazia“ в категория „Мода“ през 2014 г., а списание „Forbes“ я включва в класацията „Топ 70 на българските знаменитости“ за 2015 и 2016 г.


ИЗБРАНО