Хип-хоп: ”Песните, които разтърсиха Америка” по AMC

8 април 2020 | 13:20 Дачев
Програмни акценти на AMC през април 2020 г.
 
Хип-хоп: Песните, които разтърсиха Америка - всяка неделна вечер
Премиера: 26 април
 
Всеки епизод от тази документална поредица се фокусира върху нова, разчупваща познатите границите песен, допринесла за еволюцията на американската музика и култура. Артистите деконструират композициите си, преразглеждат въздействието на песента върху самите тях и правят дисекция на социално-икономическите и културните условия, които са вдъхновили забележителната им работа и са дали глас на една нова генерация. 
 
Епизодите включват:
- „JESUS WALKS“ на Каньей Уест, 
- „ALRIGHT“ на Кендрик Ламар,
- „ROCK BOX“ на „Рън ДиЕмСи“,
- „ELEVATORS“ на „Ауткаст“,
- „THE BRIDGE“ на Марли Марл и ЕмСи Шан, 
- „LADIES FIRST“ на Куин Латифа.
 
* * * * * * *
 
Филми с Мат Деймън - всяка неделна вечер (4, 11, 18 и 25 април)
 
Селекция от филми с Мат Деймън предлага АМС през април – избраните филми са с множество номинации и награди, сред режисьорите им са имена като Антъни Мингела и Тери Гилиъм, а сред партньорите на Мат Деймън на екрана ще видим някои от най-известните и награждавани звезди на Холивуд. 
 
Приказното вълшебно приключение, режисирано от Тери Гилиъм -„Братя Грим“ (САЩ, 2005) е на 18 април в 21.05 ч. 
В главните роли са Мат Деймън и Хийт Леджър, а  в останалите ще видим Джонатан Прайс, Моника Белучи, Лина Хийди, Питър Стормеър и Макензи Крук. 
 
Шпионския политически трилър „Добрият пастир“ (САЩ, 2006) очаквайте на 25 април в 20.15 ч.
Филмът е продуциран и режисиран от Робърт Де Ниро, който изпълнява и една от главните роли. Мат Деймън , Анджелина Джоли,  Джо Пеши, Джон Туртуро, Тимъти Хътън, Уилям Хърт, Алек Болдуин, Гейбриъл Макт и Били Крудъп са другите звезди в актьорския състав на филма.
 
* * * * * * *
 
Филм на седмицата - всяка петъчна вечер
  
През април предложенията на AMC в тематичния цикъл „Филм на седмицата“ са хитови комедии.
 
Лудешката комедия "Животното" (2001) с Роб Шнайдър и Колийн Хаскъл е на 10-ти април в 21.40 ч. Не пропускайте безбройните комични ситуации с полицейския чиновник Марвин Мейдж, който претърпява съдбоносна катастрофа на път към местопрестъпление и когато седмица по-късно идва в съзнание, разбира, че откачен учен му е имплантирал животински органи, за да може да спаси живота му... 
 
Джак Никълсън и Адам Сандлър са звездите в комедията на режисьора Питър Сигъл „Психаротерапия“ (2003), с която ще избухнете в смях на 17-ти април в 21.20 ч.
Мариса Томей, Джон Туртуро и Уди Харелсън допринасят не по-малко за високия градус на настроението в този филм, в който необикновените ситуации, разменените роли и изненадващите обрати не секват до самия му край…
 
На 24-ти април не пропускайте хитовата семейна комедия „Таткова градина“ (2003), в която героите на Еди Мърфи и Джеф Гарлин ще се впуснат в начинание, което за тях се оказва по-трудно, отколкото са очаквали… 
 
В останалите роли ще видим Стив Зан, Анджелика Хюстън и Реджина Кинг.


ИЗБРАНО