„На живо от Холивуд“ довечера с Ивомира Пехливанова

15 февруари 2020 | 10:12 Дачев
„Темата на NOVA“ на 15 февруари, веднага след централната емисия новини
 
Тази събота авторката Ивомира Пехливанова и операторът Димитър Василев ще отведат зрителите на едно звездно пътешествие до Холивуд. 92-рата церемония по връчването на наградите "Оскар" беше излъчена единствено по Kino Nova и специалните пратеници на Червения килим заснеха ексклузивни кадри от събитието. 
 
Пътуването на екипа на NOVA, който се докосна до най-важната и бляскава нощ в света на киното, ще разкаже от първо лице защо Оскарите са най-чаканото и гледаното събитие на годината, което винаги оправдава очакванията ни за блясък и хубави филми. И как една церемония може да промени дори историята на киното - този път, позволявайки най-важното злато да напусне границите на Холивуд, прибрано в куфара за Южна Корея.
 
В началото на февруари Холивуд притихна в очакване, за да избухне пред целия свят само няколко дни по-късно. Ще видите как се подготвя събитие за милиони с цената на безсънни нощи и молитви за хубаво време. В подготовката участват над 300 работници, а най-много време отнема разгъването на червения подиум на суетата и славата, тъй като килимът е от няколко парчета и е дълъг близо 200 метра. Всъщност това е и най-скъпият елемент от украсата на стойност цели 25 хиляди долара.
 
Екипът ще разкаже как изглежда "зелената кухня" на бала на губернатора, защо сцената на Оскарите напомняше завихрящ се вятър и се променяше при всяко изпълнение, как се охраняват взетите под наем скъпи рокли и бижута, с които звездните гости дефилират по червения килим, защо Натали Портман носеше пелерина, върху която бяха изписани имената на всички жени-режисьори, които тази година Академията не забеляза.
 
Ще видим още много интересни истории, както и кадри зад кулисите на мащабната церемония, а в края на приключението ще разберем защо номинираният за Оскар (за биографичната драма "A Beautiful Day in the Neighborhood") Том Ханкс реши да прекъсне живото включване на Ивомира Пехливанова с изненадваща фотобомба!


ИЗБРАНО