Медиен „Сет дизайн“: студиото на bTV с номинация в конкурс

13 февруари 2020 | 11:35 Дачев
Престижен конкурс за маркетинг и дизайн - високотехнологичният студиен комплекс е класиран сред петте най-добри ТВ сета в Европа
 
Новото студио на новините и актуалните предавания на bTV намери място сред петте най-добри проекта в категория „Сет дизайн“ на европейското издание на най-престижния в света конкурс за маркетинг и дизайн в областта на медиите и развлекателната индустрия – PROMAX. През юни 2019, след година и половина усилена работа на международен екип от професионалисти от различни области, новото студио на редакцията беше представено в централната емисия на bTV Новините.
  
Уникалното за Централна и Източна Европа новинарско студио има три мултифункционални сета с 11 видеостени, с обща площ от 450 кв. м., последно поколение технология за добавена реалност и камери с 4К сензори.
В студиото се продуцират всички новинарски емисии, включително спортните и прогнозата за времето, както и всички делнични актуални предавания на bTV – „Тази сутрин“, „Преди обед“ и „Лице в лице“.
 
По време на местните избори през 2019 година, за първи път екипът на bTV Новините използва пълния потенциал на 360-градусовия сет в една продукция – „Местните: Отново ти местиш“. С помощта на специално изработени графични елементи и добавена реалност от най-ново поколение, всички видеостени и екрани, както и масите и подът на студиото, бяха интегрирани за иновативно представяне на тенденциите и резултатите в деня на вота.
 
„Искахме България да има най-доброто новинарско студио в Европа. Работихме с най-добрите дизайнери, въведохме революционни технологии и графични елементи. Щастлив съм, че така поставихме България сред лидерите в европейския дизайн“. Това коментира директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Венелин Петков .
 
* * * * * * *
 
В рамките на единайсет регионални и глобални конкурса наградите PROMAX всяка година отличават най-добрите постижения в областта на маркетинга и дизайна в медиите и развлекателната индустрия. Тазгодишното издание на европейските награди PROMAX ще се състои на 17 март в Мадрид. 


ИЗБРАНО