”Събота вечер с Дони” падна от екран след 2 издания

28 януари 2020 | 15:36 Дачев
Новото развлекатено предаване на БНТ в събота в праймтайм не успя да се задържи на екран след двете си издания, на 18 и 25 януари. 

След второто, продуцентът и водещ Добрин Векилов използва профила си във фейсбук, за да напише:
 
"Днес предложих на БНТ да спра “Събота вечер с Дони” в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия.
Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.
 
Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!"

Преди минути от БНТ обявиха съответната промяна в програмната си схема, според която вместо шоуто тази събота ще се излъчи игрален филм.


ИЗБРАНО