„Гласът на България“ 7 в ефир от 23 февруари

24 януари 2020 | 12:49 Дачев
Новият сезон представя „новата вълна“ музикални таланти в България
 
Успешното музикално риалити „Гласът на България“ стартира в ефира на bTV с нов сезон на 23 февруари. Всяка неделя вечер от 20 часа Графа, Камелия, Михаела Филева и Иван Лечев отново ще се впуснат в ожесточено търсене на най-добрия глас на България.
 
Летвата за голямата награда от 50 000 лв. и титлата „Глас на България“ се вдига много високо с всяко следващо издание на шоуто. Предните три сезона поставиха началото на сериозна тенденция - все повече кандидати да си акомпанират сами на музикален инструмент, да залагат в представянето си на балканската музика, а около 1/3 от изпълненията да са на български език. 
 
Освен сериозните си гласови възможности, в седмия сезон участниците ще представят оригинални версии на най-актуалните световни хитове за последната година, както и собствени авторски песни. Сезон 2020 ще представи на зрителите „новата вълна“ в музиката, поднесена от млади и талантливи изпълнителни, чиято средна възраст е 20 години.
 
Хора с различен личен и професионален профил ще се обединят около любовта към музиката, за да поднесат на зрителите шоу и разнообразие от жанрове. Сред мотивите за участие на кандидатите са емоциите в шоуто, както и последвалото развитие на редица участници, изявили са на сцената на шоуто. Сред изпълнителите в сезон 2020 има дама, вдъхновена от финалиста Кирил Хаджиев-Тино, която се завръща в България, за да участва в шоуто; беквокал на известни български изпълнители, който мечтае светлините на прожекторите да са за него; българин, отказал да се качи на сцената на “The Voice UK”, за да бъде част от „Гласът на България“; няколко носители на международно признание в музиката и много други.
 
Стотици кандидати от най-различни възрастови групи се записаха за предварителните прослушвания в София, Пловдив, Плевен, Варна и през общността на „Гласът на България“ във Viber. Най-добрите от тях ще се явят на кастингите на тъмно, за да се борят за едно от 48-те места и да попаднат в желания от тях отбор. 
 
Тази година в шоуто ще има много силно чуждестранно присъствие, най-вече от съседна Македония. Сред мъжете има представители на Еквадор, САЩ и Доминикана, Украйна, Бразилия, Франция, а сред жените - Италия, Англия, Русия, Украйна, Гърция и Норвегия.


ИЗБРАНО