„Събота вечер с Дони“ от януари по БНТ1

31 декември 2019 | 14:59 Дачев
Българска Национална Телевизия стартира 2020 г. с няколко нови предавания, едно от които е „Събота вечер с Дони“. Новото развлекателно предаване ще стартира на 11 януари 2020 г. от 21 до 22 ч., продукцията е на компанията на Добрин Векилов "Естрада-БГ-ТВ" ЕООД.

В шоуто ще има много музика, изпълнявана от гостите и водещия. Любимите песни ще звучат в интерпретацията на малък симфоничен оркестър. Мястото на събитието ще е малката сцена на театър "Българска армия". 

„Събота вечер с Дони“ ще може да се гледа от цялото семейство – и от тези, които обичат музиката на Дони, и от техните деца или родители, които познават неговите гости – актьори, музиканти и спортисти.
Първата звезда в студиото ще бъде рок легендата Кирил Маричков. Двамата с Дони взимат участие и в „Сцена под звездите“ от празничната новогодишна нощ. Другият звезден гост ще бъде певицата Михаела Маринова.
 
Сред изненадите на предаването е и неговият ководещ – малък, но недопускащ грешки, много симпатичен и извънредно интелигентен. Кой е той? Остава да видим.
 
* * * * * * *
 
През първите дни на новата 2020 г. предстоят и спортни емоции по БНТ. Първата седмица стартира с много спорт. На 4 януари от 17:55 часа БНТ3 ще излъчи пряко баскетболния двубой между А1 Академик и Берое, среща от Националната баскетболна лига, който ще се проведе в гр. Правец. 
 
Спортните вълнения ще продължат с олимпийското участие на мъжкия национален отбор по волейбол в Токио на 6 януари срещу отбора на Франция. Срещата ще бъде излъчена на живо от 18.00 часа по БНТ3.
БНТ ще излъчи всички двубои на олимпийските квалификации, като стартът ще бъде на 5 януари с мач между Сърбия и Франция. Българският тим, освен срещу отбора на Франция, ще играе на 7 януари с Холандия (15 ч. БНТ3), а на 8 януари срещу Сърбия (15:30 ч. БНТ3). Полуфиналите са на 9 януари от 18 и от 21 ч., а финалът - на 10 януари от 21:20 часа.
 
Олимпийските страсти ще бъдат "по две", защото и женският волейболен отбор ще стартира срещите си за олимпийската квалификация в Апелдорн, с двубой на 7 януари от 17 ч. срещу Полша, на 8 януари от 20:30 ч. срещу Холандия, а на 9 януари от 17 ч. ще играят срещу Азербайджан. Финалът при жените ще бъде на 13 януари, а срещите ще бъдат излъчени на живо по БНТ3. 
 
Спортната картина ще се обогати и със слалома за световната купа по ски в Загреб на 5 януари, където участие ще вземе Алберт Попов. На негово спускане ще се насладим и на 8 януари, когато ще участва в гигантския слалом на Мадона ди Кампильо в Италия.
 
През 2020 г. по БНТ предстоят още много спортни и музикални събития, сред които конкурсът на Евровизия - Ротердам с участието на Виктория Георгиева, Европейско първенство по футбол, което ще се излъчи по БНТ от 12 държави и Олимпийските игри – Токио 2020.


ИЗБРАНО