„България търси талант”-6 тръгва на 15 септември 2019

15 август 2019 | 16:14 Дачев
Любен Дилов-син гостува в студиото на „Тази сутрин”, за да съобщи, че шестият сезон на „България търси талант” ще стартира на 15 септември от 20:00 ч.  
 
„Свършиха предварителните кастинги и мога отговорно да заявя, че се задава изключителен сезон. Тази година имаме неочаквани, невероятни и привидно невъзможни участници. В този сезон имаме и няколко важни промени във формата.
 
Шоуто се връща към архетипния си вариант с двама водещи – мъже – Сашо Кадиев и Даниел Петканов, които много ще ни забавляват. Отделно, имаме и страхотна сюжетна линия между майка и син с Катето Евро”, каза Любо Дилов-син.
 
Като част от журито на шоуто, вписано в рекордите на Гинес, той сподели, че можем да очакваме невиждани номера от световна класа.
„Има изпълнения, които никога не си очаквал да видиш на сцена, защото освен че са много оригинални, те са и с кауза.“ Младите майки пък ще бъдат впечатлени от представление, което буквално е „скрило шапката“ на целия екип.
 
Сред претендентите за наградата от 50 000 лева и престижната титла традиционно има много танцови формации, защото в България това е единственото шоу, което дава сцена за изява на изключителни школи. Между тях протича напрегната надпревара с много ефектни изпълнения и дори се стига до battles между представителите на различните градове. Те дават най-доброто от себе си не само заради славата и перспективите, които „България търси талант“ дава на своите участници, но и заради обществената оценка на техния труд. 
Той разкри, че на голямата сцена на „България търси талант“ ще се качат множество чуждестранни артисти - от Англия, Норвегия и дори Венесуела. Те ще представят пред зрителите на bTV невероятно разнообразие от изпълнения, голяма част от които представят street art културата. Журналистът и писател даде пример с „уличен театър“, който използва причудливи изразни средства, но чрез тях разказва сюжет по неповторим и интересен начин. Илюзионисти буквално са стреснали журито и водещите, изправили са „на нокти“ дори екипа зад кадър, с номер в стила на Худини.
 
Голямото разнообразие, сериозната конуренция на даровити изпълнители и сложността на номерата им е затруднило значително Катето Евро, Ицо Хазарта, Славена Вътова и него самия. Стигнало се е до спорове и сълзи заради селекцията на най-добрите от най-добрите, но изумлението и забавлението категорично доминират.

* * * * * * *

Победителите досега:

* Богдана Петрова (пеене), 2010 г.
* Кристина Арабаджиева (пеене),  2012 г.
* Томас Томов (пеене), 2014 г.
* Пламен Любенов (танц), 2015 г.
* брас бенд “Виво Монтана” (духов оркестър), 2016 г.