Идват ”Магическата Австралия” и ”Дивата Централна Америка”

24 юли 2019 | 14:34 Дачев
"Магическата Австралия" ("The Magical Land of Oz", 2019) в 3 епизода започва в неделя, 4 август в 20:00 ч. по Viasat Nature.
Видео (30 сек.)
 
Изследваме чудесата, които Австралия предлага - от най-високите ѝ снежни върхове, до дълбините на суровите и диви южни морета, от последните популации на диви нумбати, до най-голямата диорама на гигантска сепия. Това е земя на разнообразна красота, която винаги доставя наслада и изненадва. Поредицата е забавна, но и задълбочава разбирането ни как в природния свят пътищата на отделните видове се съчетават и кръстосват, понякога по напълно непредвидими начини. 
 
С помощта на най-новата снимачна техника улавяме животинските популации, открити едва наскоро и несвързани с видове, които сме си мислели, че познаваме. Запознаваме се с представители на животинския свят, толкова странни, че повечето австралийци нямат представа, че споделят с тях не просто един континент, но и собствените си задни дворове, и разкриваме предизвикателствата, с които тези животни трябва да се справят в земя на крайности и на предизвикани от хората промени. 
 
Ще видим цветове, танци, акробатика, музика, чифтосване и отглеждане на малките - всички дело на животните, които превръщат Австралия в истинска земя на чудесата.
 
* * * * * * *
 
"Найджъл Марвин: Дивата Централна Америка" - от понеделник, 5 август, 22:00 ч. по същия канал
 
Авантюристът и изследовател на дивата природа Найджъл Марвин се отправя на пътешествие по тесния провлак между Северна и Южна Америка, откривайки необичайни видове и трогателни истории на всяка крачка. След последната си и успешна документална поредица "Дивите Филипини", Найджъл използва същата техника на заснемане, за да покаже в пълния им блясък живописните пейзажи в региона и необикновените животни, които живеят в Централна Америка, както и хората, които са посветили живота си на опазването на дивата природа. 
 
Този свят някога е бил доминиран от великата цивилизация на маите, управлявали всяка от страните, които ще посетим заедно - Гватемала, Хондувас и Коста Рика. Откриваме тяхното наследство и забелязваме много от създанията, които те са боготворили - от крокодили и пернати змии до могъщия ягуар.
 
След премиерата ще можем да видим още документални приключения на Найджъл: "Дивите Филипини с Найджъл Марвин", "Приключения сред китове с Найджъл Марвин", "Приключение в Юнан с Найджъл Марвин" и "Нашествие на гигантските питони". Те са събрани в рубриката "Найджъл Марвин: Диви срещи" ("Nigel Marven: Wild Encounters"), за която може да видите и това видео (45 сек.). 
 
* * * * * * *
 
Още по Viasat Nature през август:
 
"Уличният ветеринар" ("The Street Vet", 2018) - всеки делничен ден от понеделник, 5 август, 16:55 ч. / 12 епизода х30 мин.
Видео (30 сек.)
 
Шофирайки по улиците на града, дали сте забелязали колко много бездомни хора имат четириноги приятели, за които се грижат? Хора, които имат проблем да подсигурят собствената си храна и безопасност, поемат допълнителен ангажимент да отглеждат домашен любимец - защо? Поредицата се опитва да намери отговор на този въпрос. 
 
Пътуваме от град на град, за да изследваме тайните кътчета на обществото и популацията на домашните любимци и хората, за които всички искат да забравят. Онова, което откриваме, са шокиращи истории на страдания и надежди, но преди всичко - неотклонна преданост към техните животни. 
 
Д-р Куейн Стюарт - уважаван, харизматичен и оригинално мислещ ветеринар, лекува животните и осигурява основни, а в някои случаи - животоспасяващи, медицински грижи директно на улицата. 
 
Това е забавно, вдъхновяващо и образователно пътешествие, което ще ви разкрие нови измерения на приятелството между човека и животните. В кратки, трогателни моменти, добиваме представа за любовта в най-осезаемата ѝ форма. Следваме д-р Куейн в епичното му пътешествие да помогне на домашните любимци без дом и хората, които най-много се нуждаят от помощ.
 
"Котки и кучета" - всеки делничен ден от понеделник, 5 август в 14:25 ч.
 
Не е възможно да се избере между котките и кучетата, затова каналът предлага по нещо за всички любители на котки и кучета! Ще видим някои от най-сладките, забавни и изненадващи моменти от живота на симпатичните домашни любимци.
 


ИЗБРАНО