„Седмицата на акулите“ по Discovery от 29 юли до 4 август

24 юли 2019 | 14:25 Дачев
Очакваното лятно тв събитие ще заплува на малките екрани от понеделник - 29 юли 2019 г. в 24:00 часа, до 4 август. 
 
За първи път по време на „Седмицата на акулите“ ("Shark Week")Discovery Channel ще излъчи първият си пълнометражен филм - „Преобърнати: Кръв във водата“, история по действителен случай за нападение на акула през октомври 1982 г. 
 
Тази година Седмицата ще отведе зрителите до океани по целия свят, където едни от най-уважаваните морски биолози и научни институти в света ще представят напълно нови, разтърсващи истории за акули и ще предприемат едни от най-предизвикателните експерименти, за да се докоснат до мистериозния свят на акулите. В допълнение, учени и експерти откриват ново място за ловуване край бреговете на Южна Африка и стават свидетели на драматични битки между хищник и жертва.
 
Вижте видеоанонс (30 сек.)
 
Програмата на „Седмицата на акулите“ 2019 накратко:
 
29.07 Експедицията неизвестна: Мегалодон
30.07 Легенда за Дийп Блу
31.07 Законите на челюстите: Опасни води
01.08 Опасни акули: Аварийно кацане
02.08: Смъртоносната зона при Гуадалупе
03.08 Островът на челюстите: Кръвни братя
04.08 Преобърнати: Кръв във водата

* * * * * * *
 
Ето и кратки анотации на филмите:

Експедицията неизвестна: Мегалодон - понеделник, 29 юли в 24:00 часа
Пет пъти по-голям от Тиранозавър Рекс, с челюсти, способни да пречупят танк, Мегалодон е най-върховния хищник. Тази 60-тонна мегаакула е управлявала световните океани в продължение на близо 20 милиона години. Докато изведнъж не изчезва...
Но как кралят на океана загуби трона си? Палеонтолози използват вкаменени зъби - единственото оцеляло доказателство за съществуването на Мегалодона, за да открият парченце от мистериозния пъзел, свързан с неговото изчезване. Тези праисторически дентални сведения може би носят ключа към отговора на въпросите кога и защо е изчезнала тази чудовищна акула. Междувременно, морски биолози изучават съвременните потомци на Мегалодона, за да разберат каква е причината за неговото изчезване. Това, което откриват, е подводна „Игра на тронове“, която изправя едно същество срещу друго в битка за доминация.
Продуцирано от Ping Pong Productions.
 
Легенда за Дийп Блу - вторник, 30 юли в 24:00 часа
Експертите Брандън Макмилан и Джими Партингтън се връщат на остров Гуадалупе, за да претърсят дълбините за Дийп Блу. Смятана за най-огромната голяма бяла акула в света, Дийп Блу е с големина от близо 7 метра и тегло от над 2,5 тона. Ако успеят да я намерят, може би ще могат да разберат малко повече за тези дълбоководни мега-акули.
Продуцирано от Anomaly Entertainment. 
 
Законите на челюстите: Опасни води - сряда, 31 юли от 24:00 часа
Пол де Гелдер, Майк Дорнелас, Ник Лебьоф и Джамин Мартинели ще поставят себе си в опасност като пресъздадат 5 скорошни нападения от скули, за да разберат как нещата биха могли да свършат по друг начин. Какво трябва да направиш, ако си заобиколен от кръв на човек или риба? Възможно ли е електрониката, която вземаме със себе си във водата да предизвиква атаки? Нашите водещи ще се опитат да отговорят на всички тези въпроси и повече, докато пресъздават най-предизвикателните експерименти с акули в търсене на отговорите.
Продуцирано от Lucky 8. 
 
Опасни акули: Аварийно кацане - четвъртък, 1 август в 24:00 часа
Нивата на адреналина ще се повишат рязко - Пол де Гелдер и Джеймс Гланси скачат с парашут от 1066 м височина, за да преживеят какво е да се вреже човек в едни от най-отдалечените и гъмжащи от акули води. Този път избраната локация е Палау в Тихия океан, известен с богатото си население от акули, както и много отломки от самолети.
Продуцирано от Big Wave Productions. 
 
Смъртоносната зона при Гуадалупе - петък, 2 август в 24:00 часа
На 240 км от брега на Баха, Калифорния, остров Гуадалупе е известна гореща точка за големи бели акули. Тук, за да успеят да таргетират изобилната популация от тюлени, големите бели акули са тихи ловци, преследвайки жертвата си и убивайки я с изненадваща атака. Но водите около остров Гуадалупе са кристално чисти. Така че - как го правят? На други подобни горещи точки по света винаги има смъртоносна зона - място, където има повече хищнически прояви. Но тук в Гуадалупе, никога не е имало свидетели на нападенията.
Екип от експерти, ръководен от д-р Янис Папастаматио и Мелиса Маркес, се заемат на мисия да заснемат невиждано преди поведение преди на ловуваща голяма бяла акула. С помощта на иновативни технологии и три вида специални камери, те целят да открият локацията на смъртоносната зона във водите на остров Гуадалупе.
Продуцирано от Arrow Media. 
 
Островът на челюстите: Кръвни братя - неделя, 3 август в 24:00 часа
Екип от изследователи на акули се отправя за трета година до известния Остров на челюстите, отдалечен остров край брега на Западна Австралия. Две мъжки големи бели акули, за които се смята, че са братя, са в основата на една интригуваща мистерия - дали тези животни разпознават и предпочитат да живеят и ловуват с кръвен роднина? Използвайки най-новата технология за проследяване, най-накрая се решава една голяма загадка.
Продуцирано от Red Rock Films. 
  
Преобърнати: Кръв във водата - неделя, 4 август в 24:00 часа
Фил по по действителен случай от октомври 1982 г. с ужасяваща история за нападение на акула. След като яхта, плуваща към Флорида, се преобръща по време на неочаквана буря, екипажът остава с дни в студените води на Атлантическия океан, където става жертва на група тигрови акули. С надеждата да бъдат спасени, членовете на екипажа трябва да направят всичко по силите си, за да оцелеят, докато акулите продължават да ги обкръжават.
С участието на Джош Дъмел, Тайлър Блекбърн, Ребека Граф, Бо Гарет и Джош Клоус.
Продуцирано от Stephen David Entertainment.


ИЗБРАНО