Андрей Слабаков в ”Черешката на тортата” другата седмица

11 юли 2019 | 14:57 Дачев
Следващата седмица - от 15 юли, „Черешката на тортата“ по NOVA отново обещава добро настроение: изпълнена е с легендарни личности от българската музика, режисура и телевизия. 
 
Кулинарното съревнование започва режисьорът и отскоро евродепутат Андрей Слабаков
Мястото на действие е неговият дом, където с помощта на дъщеря си Йоана приготвя свежа салата, няколко предястия, две основни – шпиковано пилешко и сарми - и импровизиран на момента десерт. Гостите са очаровани от менюто с изключение на десерта,  който не е съвсем сполучлив. Вечерта преминава в интересни разговори, а персоналните подаръци слагат прекрасен финал.
 
Втора в надпреварата се впуска легендарната певица Нели Рангелова
За своята вечеря тя залага на тематично меню: гозби от нейния роден край Монтана. В кухнята се справя с помощта на готвача и неин роднина шеф Петров. Северозападната вечеря се състои от: домашна питка, разядки, качамак с манатарки, татарски кюфтета от агнешко, а за десерт – скалички с боров мед. Нели обира овациите с отрупаната маса с вкуснотии, както и с разказите за рода, от който произлиза. Прекрасните изненади също са по тематиката на вечерта, като освен за гостите, домакинята е помислила и за шеф Манчев.
 
В сряда в ролята на домакин влиза прочутата певица Мими Иванова.
С много старание тя приготвя богата вечеря. Кани гостите в своя уютен дом, където на трапезата слага традиционна салата, два вида разядки, две основни (мусака по рецепта на Развигор и пълнени петлета), а десертът е ябълков щрудел. За завършек на вечерта Мими е замислила трогателна изненада и оригинален спомен за всеки от участниците.
 
Четвъртата претендентка за кулинарна победа е цигуларката Гергана Алексиева.
Въпреки непоносимостта на шеф Манчев към авокадото, тя решава да стъпи на тънък лед и да поеме риска, включвайки го в нейната вечеря. Гери прави кулинарно пътешествие, като започва с италианско предястие, стига до шведско основно, а за финал приготвя нейната любима торта от дете по рецепта на майка си. Преди да поднесе десерта, талантливата дама подслажда слуха на гостите с шоколадов музикален сюрприз. 
 
Финал ще сложи журналистът от БНТ Георги Любенов
Той показва част от своя артистичен дом, но поради малкото пространство решава да покани гостите на друго място. С голямо желание подбира продуктите за вечерята и след това се развихря в кухнята. Менюто включва италиански и турски нотки – салатата е капрезе, но с бурата, предястието – пълнени патладжани с телешко, основното ястие е скалопини, гарнирани със сладък картоф, а десертът – шоколадов мус. Георги споделя някои неща от кухнята на журналистиката, а за завършек впечатлява компанията със завръщане в миналото.
 
Шеф Манчев е поставен пред труден избор, защото трима от участниците ще бъдат с изравнени сили. Какво ще бъде в петък финалното решение на кулинарния виртуоз?