Шеф Манчев в първа спасителна мисия извън България

19 юни 2019 | 12:00 Дачев
Какви проблеми има български ресторант в немски условия - този четвъртък, 20 юни 2019 г. в 21 ч. по NOVA
 
Тази седмица в новия епизод на „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев за първи път поема на спасителна мисия извън рамките на страната. Кулинарният експерт се отправя на дълъг път - първо по въздух, а после и по вода, с крайна цел остров Райхенау в Германия, за да помогне на собственици на български ресторант. 
 
Каква е причината туристи и местни да подминават заведението?
Ресторант „Gaststätte Baurenhorn” е семейно заведение, което се намира на остров Райхенау до езерото Бодензее. Собственици са Гергана и Искрен, които от шест години живеят в Германия заедно с трите си деца. И двамата работят на още едно място, а гостилницата е тяхна мечта, която са решили да сбъднат. 
 
Концепцията на ресторанта е той да е български, но предлага и немска кухня. Всеки месец се прави българска вечер за сънародниците, но това не носи достатъчно приходи. Поради малкия брой клиенти, заведението работи един или два дни в седмицата, а липсата на готвач допълнително натоварва семейния бизнес.
 
Със задачата да установи каква е причината за проблемите на ресторанта се заема шеф Иван Манчев в новия епизод на „Кошмари в кухнята“.
 
* * * * * * *
 
При проверката на гостилницата, кулинарното гуру установява, че не са подбрани подходящи ястия, които да представят България. В немското меню не е презентирана историята на блюдата и - въпреки концепцията на заведението - меню на български език няма.
 
При влизането в кухнята кулинарният майстор се впечатлява от чистота и прекрасни условия, но остава смаян от предлагането на солидни порции на ниски цени. В комуникацията между персонала често стават обърквания, защото са спестили от важна техника за сметка на друга.
 
Какви мерки ще предприеме шеф Манчев, за да заработи заведението на пълни обороти, можем да видим в новия епизод на “Кошмари в кухнята” в четвъртък вечер.


ИЗБРАНО