Световният ден на околната среда по Da Vinci

28 май 2019 | 14:35 Дачев
Без значение на това в кое място от света живеем, онова, което всички споделяме, е фактът, че наричаме Земята свой дом. Но навсякъде по света ние започваме да изпитваме проблеми, тъй като продължаваме да създаваме отпадъци, които не изхвърляме по правилен начин! Днес те замърсяват нашата земя, нашата вода и дори нашия въздух. 
 
Затова канал Da Vinci отбелязва Световния ден на околната среда на 5 юни 2019 г. със специална програмна селекция, с която ще покаже магията на нашата удивителна планета и важните неща, които можем да направим, за да я запазим чиста.
 
* * * * * * *
 
Не можете да контролирате времето навън, но можете да го създавате сами – навън или у дома!
 
В „Доказано от опит“ от 19.00 ч. Сърфистката Чайен знае колко опасни могат да бъдат вълните. В този епизод тя научава какво всъщност представляват те. Дали това ново познание ще й помогне да създаде най-красивата вълна на земята?
 
Направете облаци и торнадо с „Изследователи: Направи си сам наука“ от 19.30 ч. Стив Спанглър ни показва как да си направим "време" у дома…. от резервоар, пълен с мъгла, до торнадо с размер на стая…
 
Рециклирането не е задължително досадна работа – то може да бъде и забавление! Гледайте „Пълен боклук“ от 20.00 ч. и вижте някои страхотни начини да превърнете стария боклук във впечатляваща мода и удивително изкуство. 
Мишел и Найджъл използват стари телефонни указатели, за да направят триизмерна картина. Обръщат поглед и към уличния артист Банкси и се научават как да правят градски пейзажи. След това те намират начини да превърнат найлонови торбички в модни дрехи, използват боклук, за да направят скачащ паяк и кимащо куче и какво ли още не.
 
А знаехте ли, че пластмасата може да се използва за направата на плаваща къща? Гледайте „Знаеш ли как?“ от 21.00 ч., за да видите нови страхотни идеи, които могат да помогнат да работим с природата – дори и по време на наводнения и бури. 
Природните бедствия причиняват хаос, но можем да се учим от тях, а с нови технологии ще бъдем по-подготвени за следващия удар.
 
По канал Da Vinci в Световния ден на околната среда ще открием още повече начини, по които можем да помогнем да запазим чиста красивата ни планета.


ИЗБРАНО