Миляна Велева стана шеф на новините на NOVA

25 април 2019 | 08:55 Дачев
Миляна Велева се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп, заемайки позицията Директор „Новини и актуални предавания“ (от 2 май 2019 г.). Тя ще отговаря за развитието на новините и на информационните програми на NOVA.
 
"С богатия си опит в областта на журналистиката, Миляна Велева ще допринесе за затвърждаване на лидерската позиция на медията като предпочитан източник на информация от аудиторията в България", се казва в съобщението на групата.
 
Миляна Велева е журналист с 25-годишен опит в електронните и печатни медии. Телевизионната й кариера започва в БНТ, където последователно заема позициите репортер, редактор и водещ. 
Велева е била изпълнителен продуцент в телевизия RING (част от bTV Media Group), директор „Новини и актуални предавания“ в TV7 и Канал 3. Опитът й в печатните медии е във вестниците „7 дни спорт“ и „Сега“.  
 
Миляна Велева е доктор на науките по журналистика, магистър по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Средното си образование завършва в Hankinson High School - САЩ. Успоредно с това се дипломира и в 133 СОУ „А. С. Пушкин“ в София. Има езикова специализация в Университета в Нант, Франция. Като телевизионен журналист е преминала обучителна програма на CNN. 
 
През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови“ за принос в спортната журналистика.

* * * * * * *

Миляна Велева идва на позицията, освободена през август 2017 г. от Дарина Сарелска. Тогава Силва Зурлева, член на Борда на директорите, пое ежедневното оперативно управление на новините и актуалните предавания. След месец по-късно същата година, през септември, Вяра Анкова стана генерален директор "Информация", пое стратегическото ръководство на новинарския екип и отговорността за информационните предавания и публицистичните програми.

Сега, Даниел Чипев остава на позицията "главен изпълнителен продуцент" на новините. Вяра Анкова вече е изпълнителен директор заедно с Николай Андреев. Силва Зурлева е съветник на Борда на директорите, също съветник е и Вики Политова (главен оперативен директор от май 2014 г. до декември 2018 г.). Председател на борда е Георги Домусчиев.


ИЗБРАНО