Кубрат Пулев - Богдан Дину (неделя, Diema Sport)

22 март 2019 | 22:59 Дачев
Двубой в тежка категория между официалния претендент за световната титла във версия IBF Кубрат Пулев и 32-годишния Bogdan Dinu. Боксовата галавечер се провежда в зала “Хангара” в Коста Меса, щата Калифорния. Залогът за Пулев е статутът му на официален претендент (титлата се държи от Антъни Джошуа).
 
Богдан Дину е и агент от специалните части на полицията в Румъния.
 
Мачът Кубрат - Богдан (коментатор Огнян Георгиев) е гвоздеят в програмата, в която преди това участва и Тервел Пулев. Бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 ще се боксира с американеца Мич Уилямс.
 
Студиото с водещ Емил Здравков започва в 02:15 ч. българско време в нощта на събота срещу неделя - подгряващи събития и гост световният шампион в категория „54 кг“ от Милано 2009 г. Детелин Далаклиев.

* * * * * * *

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че очаква да се получи „зверско шоу” на неговия мач срещу Богдан Дину.
„Чувствам се перфектно, зареден, силен, здрав и с боен дух. Разбира се, че срещата с българската общност тук ме зареди. Винаги е така, защото приемат много лично моите победи и загуби“, коментира по време на подготовката си в Невада Кобрата. „Това е още едно препятствие към световната титла, което трябва да преодолея и ще преодолея. Искам да го нокаутирам брутално!”, допълни той.
 
Тервел Пулев ще влезе в оспорван двубой с 36-годишния американец Мич Уилямс, заменил Брендън Джонсън като негов съперник. 
До момента в професионалната си кариера Уилямс има 16 победи, 7 поражения и 3 равни мача, като това ще е втората му професионална изява в рамките на месеца. Последният двубой на Тервел Пулев бе срещу италианеца Леонардо Бруцезе в София миналата година, където спечели титлата на Европейския боксов съюз в полутежка категория. „На брат ми няма да му е никак лесно. Ще бъде много интересен и завързан мач. Очаквам да победи”, сподели Кубрат за двубоя на Тервел.



ИЗБРАНО