Какво ново по кулинарния кавал 24kitchen през април

21 март 2019 | 08:16 Дачев
"Бойният клуб на Джейми и Джими" (Jamie and Jimmy’s Food Fight Club) - на 15 април 2019 тръгва сезон 7, всеки понеделник по обяд - в 13 ч. по 24kitchen.
 
Джейми Оливър и Джими Доърти отново отварят кафенето си в края на кея в Саутенд, Есекс, за да посрещнат своите известни гости - напр. американския актьор Дани ДеВито (на снимката) - и да споделят с тях кулинарни уроци и напътствия.
 
Във всеки епизод Джейми и Джими издирват рецептите, означаващи много за звездните им гости, които ги свързват със специални моменти в живота си. Джейми пресъздава тези запомнящи се ястия заедно с гостите си, а после ги поднасят на любителите на вкусна храна в кафенето. Освен това двмата приятели ще поемат на път, за да се опитат да намерят решение на някои важни за тях въпроси, свързани с храненето, като приканват британците да се хранят по-здравословно.
 
"Рокери лакомници: Средиземноморско приключение" (Hairy Bikers’s Mediterranean Adventure) - от 18 април поредицата е в сряда, 13 ч.
 
Водещите Дейв и Си пътуват до Италия, Сардиния, Корсика, Франция, Балеарските острови и Испания, за да открият и опознаят културните и кулинарни връзки, които споделят страните от Средиземноморието. Двамата започват своето пътешествие от сърцето на Италия, търсейки автентични вкусове встрани от отъпканите пътища– от обикновени местни продукти до пикантната ндуя, както и най-добрия сладолед, който може да бъде открит. 
 
Следващата им спирка е Сардиния, където употребата на всяка съставна част на продукта, с който се готви, е традиция - без значение дали става въпрос за прясна риба тон или планинско агне. А самите сардинци са горди със своето мултикултурно наследство. 
 
След това Дейв и Си посещават Корсика, където откриват невероятна дива природа и разбират коя е местната кулинарна „Света Троица”  – месо, кестени и сирене – преди да се отправят към Южна Франция, Марсилия и оттам към Каталуния. 
 
Това е едно пътуване, изпълнено с кулинарна наслада, исторически забележителности и сърдечни хора. В предпоследния епизод от поредицата брадатите рокери пътуват от Менорка до Майорка, за да открият британското влияние там, чудесната прясна риба и другите местни продукти, преди да се отправят по един от най-забележителните пътища в света. 
 
Последната спирка на 5000-километрово приключение на рокерите лакомници е континентална Испания. Двамата изминават пътя от Валенсия до Торемолинос, следвайки стъпките на маврите и наслаждавайки се на пикантната кухня на Южна Испания.
 


ИЗБРАНО