Одринската крепост - в неделя следобед, „Операция: История“

15 март 2019 | 10:12 Дачев
На 17 март „Операция: История“ ще бъде посветена на момента, когато над цяла България се е носил възгласът „Одрин падна!“
 
За превземането на непристъпната Одринска крепост, за времето, когато България получава много благодарение на армията си и загубва всичко благодарение на политическия си елит – в неделя от 16:30 часа по Bulgaria ON AIR говори акад. Георги Марков
 
Премиерно за българския телевизионен ефир ще бъде излъчена и забравената история на първия български генерал Сава Муткуров (1852-1891), чиито заслуги за Съединението и за развитието на българската армия са неоспорими. 
В бонус епизод от анимационно-документалната поредица „Нашите пълководци“ ще бъдат представени интересни факти за генерала, който убеждава княз Александър І  в каузата на Съединението.
 
Зрителите ще видят и уникален разказ за един забравен ясновидец. 
Любомир Лулчев (1886-1945) е герой от войните, последовател на Дънов, астролог и определян от някои като пророк. Той е и един от най-важните хора до Цар Борис III. Твърди се, че Лулчев предсказва атентата в църквата „Св. Неделя“, а по искане на Хитлер провижда къде се намира отвлеченият Мусолини. 
 
Историята на един човек, който е виждал неща, непрогледни за другите.

(снимков колаж: болгар.com)



ИЗБРАНО