Bulgaria ON AIR празнува 3 март със специална програма

1 март 2019 | 13:22 Дачев
Акценти, свързани с българския дух и култура, разходка в историята на Освобождението и преки включвания от Шипка

Музика, хитов български филм и много интересни и любопитни теми, посветени на българския дух и култура, е подготвила Bulgaria ON AIR за зрителите си по повод 3 март. 
 
В навечерието на 141-вата годишнина от Освобождението на България, предаването „Мултимедия“ ще е посветено на изцяло български теми. Водещият Даниел Ненчев и екипът му ще зарадват зрителите с разговор с режисьора на „Възвишение“ Виктор Божинов, а аудиторията ще види неизлъчвани кадри от филма и интервюта с актьорите от мейкинга на продукцията.
 
За първи път след представянето му в Брюксел, в телевизионния ефир ще се излъчи и видео проектът на Недко Солаков „Some Bulgarians”. Във видеото с участието на Георги Господинов, Рут Колева, Явор Гърдев, Теодор Ушев, Иво Димчев и Яра Бубнова, те отговарят на въпроса „Защо живеете в България (или се връщате в нея)“. Колкото и различни да са мненията им, всички те излъчват респект и любов към родината. 
 
В празничната „Мултимедия“ предстои и разговор с младите актьори Леарт Докле и Ненчо Костов, които играят Ботев и Левски в постановката на Явор Гърдев „Наблюдателите“. За онези българи, които са с опит и образование в чужбина, но вярват в България, пък ще стане дума в интервю с представителите на сдружение „Тук-Там“. 
 
* * * * * * *
 
Историческото предаване „Операция: История“ също ще е посветено на Националния празник. 
В 16:30 часа водещият Росен Петров и историци ще търсят отговора нещо едновременно просто и сложно - как и защо Русия ни освободи от Османско робство.
 
В Централната емисия на Новините ON AIR от 18:30 часа, зрителите ще проследят честването на 141-вата годишнина от Освобождението на България на връх Шипка. 
 
Час по-късно, от 19:35 часа, документалният филм на Миглена Георгиева „Хроники на Свободата“ ще отведе зрителите на историческата разходка, проследяваща процесите около едно от най-значимите за България събития.
 
За доброто празнично настроение на зрителите на националната политематична телевизия ще се погрижи Берковската духова музика.
Едночасовият концерт на талантливите музиканти започва в 20:35 часа. 
 
Финал на празничната програма на Bulgaria ON AIR ще постави хитовият филм на Димитър Димитров „Събирач на трупове“ (2015 г.).
Лентата разказва историята на Ицо, шофьор на линейка, която събира трупове в София. Той се влюбва в Катя, която се оказва метреса на гангстер. Воден от любовта си, Ицо убива своя съперник, но скоро открива, че възлюбената му Катя е обсебена от злото...
 
„Събирач на трупове“ събира едни от най-обичаните български актьори - Стоян Радев, Теодора Духовникова, Стефан Щерев, Лидия Инджова, Михаил Билалов. 
 


ИЗБРАНО