Влади Люцканов на гости в „Нощни птици”

14 февруари 2019 | 13:45 Дачев
 Едно от емблематичните лица на Българската национална телевизия - режисьорът и актьор Владимир Люцканов, познат на широката зрителска аудитория просто като "бате Влади", гостува на предаването „Нощни птици” за своя 60-годишен юбилей - този петък, 22:00 ч.
 
Кариерата на Люцканов е неизменно свързана с обществената медия. В продължение на десетилетие той е водещ на две от най-обичаните детски предавания - „Телефеерия” (от 1 юни 1986 г.) и „Измислици премислици” (от 1987). Мнозина си спомнят хитовия му авторски проект „Пътеводител на историческия стопаджия” (2000-2002 и 2010 г.), който преразказваше през призмата на хумористичния скеч знакови моменти от историята на България. 
 
Вече цели 17 години Влади Люцканов е и съсценарист и режисьор на „Умно село” - поредица от портрети на ярки личности: артисти, интелектуалци и общественици. А успоредно с телевизионните изяви той неизменно крачи и по дългия и труден път на призванието си - театъра.
 
* * * * * * *
 
Хиляда изненади
 
В петък ролите ще са разменени. Стихът от песничката към „Измислици премислици” – „И какво очаквате от Влади, ако не хиляда изненаааади!”, е пренаписан за водещата Искра Ангелова, която този път е вложила особена изобретателност в гатанките. Тя избира нестандартен асоциативен подход, като подрежда на рояла куп малки фигурки, по които гостът да си припомни любими мигове от житейския си път. 
 
За това, какво означава да израснеш в семейство на артисти, за купоните във Френската гимназия, за първия мотор, първата цигара и първото излизане зад граница, за свободата и дефицита на оптимизъм, за театъра и телевизията ще говорят и неговите приятели.
 
Рокер, тенисист, пътешественик и авантюрист... а съвсем между другото и музикант-любител. За зрителите на “Нощни птици” Влади Люцканов ще посвири на китара любимите си „Саймън и Гарфънкъл“, а за песента, „гвоздей на вечерта”, ще му акомпанира един от гостите - композиторът Стефан Димитров
 
Към вдъхновените изпълнения на гостите и звездния бенд на предаването ще се включи и дъщерята на Владимир Люцканов - Мила Люцканова, която също е поела по стъпките му в театъра.


ИЗБРАНО