Sofia Open 2019 по Diema Sport

31 януари 2019 | 15:15 Дачев
От 3 до 10 февруари София се превръща в домакин на престижната тенис надпревара Sofia Open 2019, която тази година отново ще достигне до зрителите пред телевизора, както и онлайн. Всеки мач от турнира ще бъде излъчен директно по кабелния канал Diema Sport през цялата игрова седмица.
 
Изобилие от първокласен тенис, студийна програма, интервюта и репортажи ще бъдат на разположение на тенис феновете в състезателните дни на турнира, в който участие са потвърдили шестима играчи от топ 30 в световната ранглиста, както и бившият №3 в света Стан Вавринка.
 
Освен легендарния тенисист, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си на сингъл, в надпреварата се включват още нашумелите млади звезди Стефанос Циципас (№12 в световната ранглиста) и Данийл Медведев (№16 в световната ранглиста). В турнира ще играят шампионът от последния Мастърс 1000 турнир за 2018 г. в Париж и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов, №22 Николоз Басилашвили, №23 Роберто Баутиста Агут и №26 Фернандо Вердаско. На кортовете на познатата арена се завръща и атрактивният Гаел Монфис, който през 2015-та изигра демонстративен мач с Григор Димитров в София. С „уайлд кард” пред собствена публика в основната схема ще се представят българските надежди Димитър Кузманов и Адриан Андреев.
 
* * * * * * *
 
На 15 февруари от 17:30 се подновява борбата за титлата във футболното първенство на България с двубоя Верея – Лудогорец. 
Шампионите от Разград са временни лидери в класирането с аванс от 6 точки пред ЦСКА. Топ три допълва отборът на Левски, следван от Берое. Четири дни по-късно шампионите посрещат Ботев Пловдив в първия пролетен сблъсък на тимове от водещите 5 – на 19 февруари от 15:00 ч.
 
На 24 февруари предстои феновете да станат свидетели на следващото издание на Вечното дерби. 
От 12:45 ч. един срещу друг се изправят отборите на Левски и ЦСКА, а кой ще вземе победата, както и всичко най-интересно от родното първенство, не пропускайте да проследите по Diema Sport.
 
* * * * * * *
 
В английската Висша лига също се открояват решаващи дербита, които ще бъдат излъчени в кабела на Diema Sport 2
 
Двубоят между Манчестър Сити и Арсенал е тази неделя, 3 февруари, от 18:30 ч., а на 10 февруари от 18:00 воденият от Хосеп Гуардиола тим се изправя срещу Челси. Футболните фенове ще очакват да видят с нетърпение дали Манчестър Юнайтед може да препъне Ливърпул по пътя им към първа титла от почти три десетилетия (24 февруари, 16:05 ч.) В последните дни на февруари, на 27-и, от 22:00 ч. предстои сблъсъкът между Челси и Тотнъм Хотспър. 
 
И още английски футбол – в периода между 15 и 18 февруари в спортните канали ще бъде излъчен петият кръг от Купата на футболната асоциация, където „сините” от Лондон домакинстват на Манчестър Юнайтед в повторение на финала от последното издание. 
Кулминацията за отбора на Маурицио Сари достига връхна точка на 24 февруари, когато първото отличие за сезона ще стане притежание на някой измежду Челси и Манчестър Сити. Кой ще грабне Купата на Лигата, гледайте по Diema Sport 2 от 18:30 ч.
 
* * * * * * *
 
Най-интригуващите мачове през месеца в програмата на френската Лига 1 са двубоите Лион – Пари Сен Жермен (3 февруари, 22:00 ч.) и Монако – Лион (24 февруари, 22:00 ч.). 
 
Двубоите ще бъдат излъчени по Diema Sport. 
 
* * * * * * *
 
Световната купа по ски се завръща в Банско от 22 до 24 февруари с три състезания при мъжете, които ще бъдат излъчени директно в два канала - Diema Sport 2 и Nova Sport.
На 22 февруари ще има алпийска комбинация, на 23-и - супергигантски слалом, а на 24-и зрителите ще могат да гледат гигантски слалом.
 
* * * * * * *
 
Интересни ще бъдат и двубоите от Суперлигата по волейбол, като през месеца феновете ще могат да гледат мачовете Левски – ЦСКА, Нефтохимик – Хебър и Нефтохимик – ЦСКА.
 
* * * * * * *
 
Баскетбол:
В средата на февруари предстои и едно от най-чаканите световни спортни събития – 68-ят мач на звездите в НБА, който ще бъде излъчен по Diema Sport 2 в ранните часове на 18-ти. 
Бляскавите отигравания на паркета ще бъдат дело на отбор „Леброн” и отбор „Янис”. 
 
Запазено място в програмата на спортните канали имат още много интригуващите мачове от НБА:
 
Детройт Пистънс – Лос Анджелис Клипърс (3 февруари, 00:00 ч., Diema Sport)
Бостън Селтикс – Оклахома Сити Тъндър (3 февруари, 21:00 ч., Diema Sport 2)
Юта Джаз – Сан Антонио Спърс (10 февруари, 00:00 ч., Diema Sport 2)
Филаделфия Севънтисиксърс – Лос Анджелис Лейкърс (10 февруари, 22:30 ч., Diema Sport 2) 
Филаделфия Севънтисиксърс – Портланд Трейл Блейзърс (23 февруари, 20:00 ч., Diema Sport)
Торонто Раптърс – Орландо Маджик (24 февруари, 22:30 ч., Diema Sport 2)
 
Интрига няма да липсва и в надпреварата за баскетболната испанска Купа на краля. Мачовете ще се играят между 14 и 17 февруари, а кой ще бъде големият победител, ще разберем в спортните канали.
 


ИЗБРАНО