Скот Бакула: Ню Орлиънс е фантастичен!

21 януари 2019 | 13:15 Дачев
Американският актьор Скот Бакула (Scott Bakula), носител на "Златен глобус" за "Quantum Leap" ("Квантов скок") и многократно номиниран за "Еми", отговаря на въпроси по сериала „Морски детективи: Ню Орлиънс “ (NCIS: New Orleans) по AXN
 
От 24 януари 2019, в България тръгва новият пети сезон на поредицата. Това разклонение на един от най-мощните франчайзи на CBS проследява местно военно управление, което разследва криминални случаи, засягащи военния персонал в Ню Орлиънс - град известен с музиката си, забавленията и декадентското изкуство. Ръководител на екипа е специален агент Дуейн - „Краля“ (Скот Бакула), местен жител с принципа да прави това, което е редно.
 
AXN: Бяхте ли фен на „Морски детективи“ преди да станете част от „Ню Орлиънс“?
Скот Бакула: - Бях чувал достатъчно и бях гледал, още повече, че съпругата ми (актрисата Челси Фийлд) участва в някои от първите епизоди. Не съм го следял фанатично, или нещо подобно, но знаех много добре за какво става въпрос, знаех какъв огромен хит е, а и колко сила набра през последните няколко години, направо не е за вярване.
 
AXN: Имахте ли отношение към жанра (procedural drama – жанр, в който в рамките на един епизод се разкрива престъпление, епизодите могат да се гледат поотделно), преди да се включите в сериала? 
- Винаги съм харесвал жанра, мисля, че сега е времето, в което е един от най-популярните в телевизията въобще. Но добрата драма се прави трудно – изгледал съм почти всичко през годините и мога смело да заявя, че никога няма да ми омръзне.
 
AXN: Как е да работиш в Ню Орлиънс?
- Градът е фантастичен, с много гостоприемни и отворени хора. Моят герой е базиран на истински следовател от морската пехота и самият той е наш технически съветник - казва се Дуейн Суеър и нямаше търпение да ни покаже града си.
 
AXN: Как е представен градът в сериала?
- Градът е представен в голяма степен през погледа на моя герой, който както ви казах е базиран на действителен човек, роден и израснал в Ню Орлиънс. Той обича града си повече от всичко на света, обича хората, обича проблемите – обича всичко, което е свързано с мястото. Него не го интересува какво ще му коства, за да свърши работата си, не го притесняват методите, стига работата да бъде свършена. Прототипът на моя герой е точно такъв в реалния живот, такъв трябва да бъда и аз на екрана. Така че, Ню Орлиънс има сериозна роля в сериала, имайки предвид какво огромно място заема в сърцето на моят прототип.
 
AXN: Вашият герой – Дуейн Прайд е местен, роден и прекарал живота си в Ню Орлиънс. Трябваше ли да работите върху акцента или се справихте без проблем?
- Никога преди не бях пробвал този уникален южняшки акцент, затова се наложи да се обуча. Имах страхотен инсруктор по диалектите – Джесика Дрейк, която помагаше не само на мен, но и на всички от актьорския състав. Ние знаем кой е моят човек и откъде идва, а освен това, самите полицаи в Ню Орлиънс си имат свой професионален диалект, така че смесихме нещата и според мен се получи много добре.
 
AXN: Заимствахте ли от предишните си главни роли нещо, което можете да ползвате и в главната си роля в „Морски детективи: Ню Орлиънс“?
- Интересно е, когато играеш реална личност, а Гари Гласбърг - създателят на сериала, искаше да експлоатираме колкото се може повече от уникалната личност на Дуейн Суеър - едър добряк, общителен и чистосърдечен, а и аз съм изключително мотивиран да вдъхна живот на този типаж. Определено има разлика в това да играеш главната роля на някого, който ръководи космически кораб и на друг, който ръководи офис в Ню Орлиънс, но със сигурност има общи елементи, които вършат работа.
 


ИЗБРАНО