Професии, композиране и наука по Da Vinci през януари

27 декември 2018 | 10:33 Дачев
Премиери по "Da Vinci":
 
Когато порасна
От 19 януари 2019 – всяка събота и неделя в 16:15 ч.
 
Знаеш ли какъв искаш да станеш, когато пораснеш? Микаела не знае. Тя знае само, че ОБИЧА науката. И да снима видео! Придружете я в търсенията й, при които тя се среща с хора, обичащи това, което правят – производител на шоколад, техник на космическа апаратура, спортен статистик и много други.  Разберете какво правят тези хора всеки ден и докъде са стигнали, вършейки любимата си работа. 
 
Може ли компютър да напише мюзикъл?
16 януари 2019 – сряда в 23:00 ч. (Част 1)
23 януари 2019 – сряда в 23:00 ч. (Част 2) 
 
Един компютър е изслушал стотици музикални театрални пиеси. Тази информация е използвана, за да научи друг компютър да създава музика. И този компютър – Андроид Лойд Уебър, е композирал “Beyond the Fence” с помощта на двама реални композитори! Но дали тази първа част театрална музика, създадена от компютри, е добра?
 
Можеш ли да поправиш мозъка ми?
27 януари 2019 – неделя в 22:00 ч.
 
На 34-годишна възраст Лоте Содерланд получава кръвоизлив в мозъка, след който загубва способността си да чете. Това й дава друг поглед върху света. В този завладяващ документален филм тя се среща с пациенти и учени, които са в час с най-новите открития в науката за невроните, задавайки въпроси за това докъде може да стигне науката преди да засегне ядрото на това, което всъщност сме ние.
 


ИЗБРАНО