Актрисата Яна Титова - вече и режисьор

21 ноември 2018 | 14:29 Дачев
Яна Титова ще е водещ в „Като на кино“ на 24 ноември от 12:30 до 13:00 ч. по bTV Cinema. 
 
Освен актриса, тя е вече и режисьор и скоро предстои премиера на първия й филм - „Доза щастие“. Датата на премиерата през 2019 г. засега не е фиксирана.
В предаването тя ще интервюира любимия си колега Иван Бърнев, познат от много филми и сериали.
 
Предаването представя композитора Енио Мориконе по повод неговата 90-годишнина, както и актрисата Лили Джеймс - тя ще играе главна роля в нова версия на романтичната драма „Ребека“ ("Rebecca") на интернет гиганта "Netflix". 
Екранизацията на култовия роман, заснета в черно-бяло от Алфред Хичкок през 1940 г. и с участието на Лорънс Оливие, е първата му холивудска лента, удостоена с „Оскар“ през 1941 г., при това два - за най-добър филм и за оператор, както и с 9 номинации. Лили Джеймс ще повтори ролята на г-жа де Уинтър, изиграна тогава от покойната вече Джоан Фонтен.
 
Зрителите ще видят и ексклузивни кадри от документалния биографичен филм за оперната прима Соня Йончева. Световната премиера на 60-минутната лента "Соня Йончева. Sempre Libera" с режисьор и продуцент Георги Тошев е на 26 ноември, в деня преди предаването, от 19 ч. в кино "Люмиер Лидл" в София. Тя е посветена на нейния живот и израстването й до най-обещаващото сопрано в света днес.
Самата звезда пристига у нас специално за премиерата. „Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...“, сподели Соня Йончева. „Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие!“
 
Вижте плакат на филма.
Преди галата в Люмиер, той ще бъде прожектиран и в кино Одеон на 23 ноември, а след премиерата - на 29 ноември е в Дом на киното.
 
* * * * * * **
 
Мариета Мелроуз отива зад кулисите на новия втори сезон на сериала „От другата страна("Counterpart"), който бе излъчен през февруари т.г. по HBO България.
Репортерката от Холивуд се среща с актьори от екипа на продукцията.
 
В „Като на кино“ ще бъде излъчен и новият трейлър на дългоочаквания  филм „Парка на чудесата“. Анимацията разказва за  малката Джун, която трябва да спаси уникален атракцион.


ИЗБРАНО