”Темата на NOVA” - сезон 15 епизод 1 тази неделя

8 септември 2018 | 11:34 Дачев
Международни експерти за трагедията край Своге, рали шампионът Димитър Илиев в телевизионен експеримент на проблемния участък
 
Събитието, което разтърси България на 25 август, е във фокуса на първия епизод на документалната поредица „Темата на NOVA“ за 15-ия й сезон. Една катастрофа, 17 жертви и 3 министерски оставки - това е кратката равносметка на трагедията край Своге, която втора седмица продължава да повдига нови въпроси. 
 
С решимостта този път зрителите да чуят липсващите отговори, репортерът Мия Димитрова ще представи проблемната тема на 9 септември от 19:20  часа, веднага след централната емисия новини.
 
Говори директорът комуникации на „Пътища на ФранцияПиер дьо Те (Pierre de Thé), който отговаря за пътна мрежа от над 1 млн. километра. Професионалното му мнение обхваща сферите на институционалните правила, отговорност и контрол.
Дьо Те ще даде конкретни примери от държавата, проектирала едни от най-качествените пътища в Европа.
 
8-кратният рали шампион на България - Димитър Илиев се включи в новия телевизионен експеримент, за да покаже нагледно на зрителите реалните опасности в участъка край Своге. 
 
* * * * * * *
 
Мия Димитрова, авторка на предстоящия епизод на документалния формат, е носителка на годишната награда за пътна безопасност в категория „Журналистика“. В работата си тя се ангажира с проблемите на пътя и търси възможности за тяхното решаване. С уникалните по рода си демонстрации в „Темата на NOVA“, тя показа на зрителите ефективни начини за предпазване от автомобилни катастрофи.
 


ИЗБРАНО