Сериалът на NOVA „Фалшив герой” се снима във Варна

22 юни 2018 | 15:40 Дачев
Снимките на „Фалшив герой” започват едновременно със старта на летния сезон във Варна, съобщиха от NOVA 
Основна локация на продукцията ще бъде морската столица, която ще измести София като предпочитана снимачна площадка на родните телевизионни поредици.
 
Калин Врачански, Алекс Сърчаджиева, Ина Добрева и Станислава Николова са в главните роли на новия комедийния сериал.
 
Емблематични за града места ще оживеят на екрана в рамките на 12 епизода в първия сезон. Проектът ще бъде реализиран от NOVA с подкрепата на Община Варна, а продуцент на комедийната поредица е „DreamsIndustry“.
 
* * * * * * *

Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш. 
 
Главната роля е поверена на обичания българския актьор Калин Врачански. В поредицата ще се включат Алекс Сърчаджиева, Доротея Толева, Станислава Николова, Ина Добрева, Любен Кънев, Пламен Великов, Христо Пъдев, Светломир Радев и още много популярни лица от киното и малкия екран. 
Участието на представители от варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", сред които е Стоян Радев, ще даде възможност за телевизионна изява на още десетки талантливи артисти.
 
Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп:
„2017 беше една изключително силна година за NOVA и за българските филми и сериали. Реализирахме три нови български сериала и нов сезон на хитовата продукция "Откраднат живот", както и шест мащабни родни киноленти, множество уеб сериали и риалити сериал. През 2018 продължаваме да инвестираме в нови филмови проекти. Това ще подкрепи всички творчески професии в страната, свързани с киното, и ще даде на зрителите качествени български продукции, които те търсят. Щастливи сме, че положихме една стабилна основа за развитие на българските филми у нас, която и останалите медии са готови да последват".
 
Варна се присъединява към европейската тенденция за финансиране на мероприятия, които представят конкретни градове с цел повишаване на интереса към културния и масов туризъм, инвестициите и цялостното регионално развитие.

* * * * * * *

На 6 юни започнаха снимките и на криминалния екшън трилър "Ускорение" - български сериал, който е и международна копродукция с участието на Александър Сано, Мариан Вълев, Джон Савидж, Жули Ордон.


ИЗБРАНО