Златен скункс за Кошлуков, неприлични жестове в ефир

12 февруари 2018 | 16:48 Дачев
Днес сутринта репортерът Боби Ваклинов успя да издебне програмния директор на БНТ и водещ на предаването "Още от деня" Емил Кошлуков, за да му връчи „Златен скункс“.
 
Повод са неприлични жестове, които Кошлуков демонстрира в ефира на БНТ на 9-ти февруари, провокиран от протест за около Пирин.
 
Тази вечер в „Господари на ефира“ ще чуем негов коментар за случая и ще видим как той прие статуетката.

* * * * * * *

Междувременно Кошлуков се извини публично, ето и неговото изявление:

"Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио.
Той беше провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава. Първо, защото аз съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора, но второ, защото имам достатъчно опит като водещ - от години съм пред екрана и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. Ката дисидент и политически затворник и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Даже по-тежки.
 
Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям своите извинения. Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя,че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. Ще бъде по-възпитано, но ще реагирам, защото в моя светоглед, начина, по който възприемам света, има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми: полицай, лекар, учител и журналист. Аз вярвам, че единият пази живота ни и сигурността, другият пази здравето ни, третият пази децата ни, а четвъртият - журналистите, пазят демокрацията.
 
Помня времето, когато нямаше свободно слово и нямаше демокрация, така че всеки, който нападне журналист, който посегне на полицай, който си позволи да бие учител или лекар, реагирам първосигнално. Но това е обяснение, не оправдание. Нямам никакво оправдание за моето поведение. Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това което стана, може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52."