Димитров, Федерер и Джокович днес на ”Уимбълдън” - пряко

6 юли 2017 | 10:15 Дачев
От 13:30 ч. днес пряко по Евроспорт 2 започва мачът на Григор Димитров срещу Маркос Багдатис от четвъртия ден на "Уимбълдън".
 
Планираната пълна телевизионна програма от Откритото първенство на Великобритания за 6 юли включва още двубоите на фаворитите Роджър Федерер и Новак Джокович.
 
Четирите мача от четвъртия ден:
 
Григор Димитров – Маркос Багдатис
Адам Павлашек – Новак Джокович
Хуан Мартин дел Потро – Ернестс Гулбис
Доминик Тийм – Жил Симон
Душан Лайович – Роджър Федерер

Повече за отразяването на първенството.
Както е известно, на 4 юли мачът на Григор Димитров не беше планиран за излъчване, тъй като съвпадаше с двубоите на Джокович и Федерер. Мачът на Федерер обаче бе прекратен преждевременно поради контузия на съперника му,  след което програмата на турнира бе изместена и това позволи телевизионното излъчване на двубоя на Григор Димитров. Включването от корта, на който се проведе мачът, се случи секунди преди започването му, а Димитров отбеляза великолепна победа в три сета срещу аржентинеца Диего Шварцман.
 
Днес във втория кръг съперник на българина ще бъде добрият му приятел от Кипър - Маркос Багдатис (на 32 г.). До този момент статистиката от мачовете помежду им е 7:1 в полза на Димитров (26 г.).

* * * * * * *
 
Футбол:
В 18:45 ч. по Евроспорт 1 пък започва живото предаване от стадион „Тенгиз Бурджанадзе“ в Гори, Грузия, където българският национален отбор по футбол до 19 години се изправя срещу връстниците си от Германия във втори мач от група Б на Европейското първенство U19.


ИЗБРАНО